Салат з тунцем і авокадо — це легка та поживна страва, яка ідеально підходить для тих, хто цінує свіжість і гармонійне поєднання смаків. Рукола надає йому пікантні нотки, а лайм додає кислинку. Прекрасний варіант для обіду або легкої вечері.
Інгредієнти:
- Авокадо — 1 шт
- Фіолетова цибуля — ¼ шт
- Консервований тунець — 1 банка
- Лайм — 1 шт
- Салат «Айсберг» або інша зелень — 1 пучок
- Сіль — до свого смаку
- Мелений чорний перець — 1 щіпка
- Приправа для салатів — до свого смаку
- Оливкова олія — 2 ст. л
Приготування:
Авокадо очистьте від шкірки та наріжте тонкими скибочками. Фіолетову цибулю поріжте півкільцями якнайтонше. З банки тунця злийте рідину, а саму рибу трохи розімніть виделкою, щоб вона розпалася на шматочки. Вичавіть сік із половини лайма. Якщо бажаєте, другу половину наріжте тонкими скибочками для прикраси салату. У велику миску викладіть руколу або інший вид зелені, додайте туди цибулю, авокадо та тунець. Легко перемішайте всі інгредієнти. Додайте сіль, перець, приправу для салатів і полийте оливковою олією та соком лайма. Ще раз перемішайте, щоб усі компоненти просочилися соусом. Для додаткового смаку та презентації можете прикрасити салат шматочками лайма.