Готуємо смачний салат з невеликої кількості продуктів. Завдяки цвітній капусті салат виходить дуже ніжним, помідори роблять його соковитим і яскравим, а сир – ситним і поживним. Особливу пікантність овочам і сиру надає ароматний часник. Цвітну капусту для салату можна відварювати цілою або відразу розділити її на суцвіття, після варити в такому вигляді. Тут, головне, не переварити овоч, щоб він тримав форму.
Інгредієнти:
- Капуста цвітна – 300 г
- Сир твердий – 150 г
- Помідори – 200 г
- Майонез – 2-3 ст.л.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль, перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – 20 г
Приготування:
Цвітну капусту розділити на невеликі суцвіття, опустіть в простору каструлю з киплячою водою. Рідину посоліть, капусту варіть 5-7 хвилин до готовності.
Відкиньте капусту в друшляк, щоб стекла вся рідина, повністю остудіть. Великі суцвіття розберіть на більш дрібні, перекладіть в глибоку ємність. Щільні стебла зріжте.
Помідори розрізати навпіл, маленькою ложкою видаліть соковиту внутрішність з насінням. Щільну частину наріжте великими часточками, додайте до капусти.
Твердий сир натріть на великій тертці, помістіть до овочів.
Зелень заздалегідь вимийте, просушіть, наріжте ножем, додайте в основний склад.
Салат заправте майонезом, присипте сіллю і меленим перцем за смаком. Часник пропустіть через прес, додайте в салат.
Суміш ретельно перемішайте, щоб майонез огорнув кожен елемент.
Салат можна 30 хвилин охолодити в холодильнику, після подати на стіл.
Смачного!