Сьогодні готую листковий салат під назвою “Ромашка”. Гарний, ніжний, повітряний та дуже смачний. Якщо заздалегідь відварити картоплю та яйця – приготування займе не більше 5 хвилин. Такий рецепт салату підійде не лише на свято, а й для сімейної вечері.
Інгредієнти:
- картопля – 3 шт.
- мариновані огірки – 3 шт. (невеликі)
- копчена курка (філе) – 200-300 г
- яйця – 4 шт.
- твердий сир – 120 г
- майонез
- кріп – для прикраси
Приготування:
Картоплю відваримо в мундирі, остудимо і натремо на великій тертці відразу на блюдо сервування.
Змащуємо майонезом. Мариновані огірки нарізаємо невеликим кубиком, викладаємо поверх картоплі та розрівнюємо.
З копченої курячої грудки знімаємо шкіру і нарізаємо соломкою.
Копчену курку в салаті можна замінити на будь-яке інше відварене або смажене м’ясо. Кладемо третім шаром і робимо сіточку з майонезу.
Зверху натираємо 2 відварені яйця на великій тертці і знову робимо сіточку з майонезу.
Останнім шаром натираємо на великій тертці сир і наносимо сіточку з майонезу. За бажанням всі шари можна трохи посолити і поперчити.
Для прикраси 2 яйця поділяємо на білки та жовтки. Білок нарізаємо на смужки, це будуть пелюстки ромашки, а жовток натираємо на дрібній терці для серединки квітки.
Білки укладаємо поверх салату по колу у вигляді ромашки та по центру викладаємо жовток. Прикрашаємо гілочками кропу.
Дамо салату просочитись у холодильнику і можна подавати на стіл. Салат виходить неймовірно ніжний та дуже смачний.