Основним інгредієнтом салату є баклажани. Смажені баклажани, просочені майонезом, в поєднанні з іншими компонентами за смаком стають дуже схожі на м’ясо. З першої дегустації навіть важко визначити з яких саме продуктів приготований салат. Пікантності страві додає кисло-солодка маринована цибуля.
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 шт.
- Яйце – 2-3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Зелень (кріп, петрушка) – 1 пучок
- Сіль за смаком
- Майонез (сметана) – 2 ст.л.
- Рослинна олія – для смаження
Маринад для цибулі:
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Оцет 9% – 1-2 ст.л.
- Вода – 80 мл.
Приготування:
Баклажани промийте, очистіть шкірку, м’якуш нарізати кубиком середнього розміру. На вогонь встановіть сковороду, влийте олію, в гарячу олію закиньте баклажани.
Овоч посоліть, смажте близько 10 хвилин до повної готовності і легкої рум’яності. Баклажани вбирають велику кількість олії, тому її по необхідності можна додавати. У процесі смаження кубики періодично перемішуйте, щоб вони не пригоріли. Смажені баклажани викладіть на серветку, вона вбере зайву олію, повністю остудіть їх.
Головку цибулі очистити, нарізати тонкими півкільцями, помістіть в глибоку ємність, додайте сіль і цукор. Залийте цибулю окропом і оцтом, перемішайте, маринуйте 10-15 хвилин, поки не охолоне маринад.
Яйця відварити заздалегідь “круто”, охолодіть їх і очистіть. Кожне яйце розріжте навпіл, після наріжте великими часточками.
Всі підготовлені інгредієнти викладіть в глибоку ємність, додайте подрібнену свіжу зелень. Цибулю обов’язково відіжміть від маринаду. Суміш заправте майонезом або сметаною, присипте сіллю і меленим перцем за смаком, з огляду на солоність баклажанів і цибулі.
Салат ретельно перемішайте, щоб майонез просяк кожен елемент.
Перекладіть салат в тарілку для подачі, прикрасьте зеленню.
Смачного!