Нове

Смачний салат з баклажанів, яєць і маринованої цибулі

Основним інгредієнтом салату є баклажани. Смажені баклажани, просочені майонезом, в поєднанні з іншими компонентами за смаком стають дуже схожі на м’ясо. З першої дегустації навіть важко визначити з яких саме продуктів приготований салат. Пікантності страві додає кисло-солодка маринована цибуля.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Яйце – 2-3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Зелень (кріп, петрушка) – 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Майонез (сметана) – 2 ст.л.
  • Рослинна олія – ​​для смаження

Маринад для цибулі:

  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Оцет 9% – 1-2 ст.л.
  • Вода – 80 мл.

Приготування:

Баклажани промийте, очистіть шкірку, м’якуш нарізати кубиком середнього розміру. На вогонь встановіть сковороду, влийте олію, в гарячу олію закиньте баклажани.

Овоч посоліть, смажте близько 10 хвилин до повної готовності і легкої рум’яності. Баклажани вбирають велику кількість олії, тому її по необхідності можна додавати. У процесі смаження кубики періодично перемішуйте, щоб вони не пригоріли. Смажені баклажани викладіть на серветку, вона вбере зайву олію, повністю остудіть їх.

Головку цибулі очистити, нарізати тонкими півкільцями, помістіть в глибоку ємність, додайте сіль і цукор. Залийте цибулю окропом і оцтом, перемішайте, маринуйте 10-15 хвилин, поки не охолоне маринад.

Яйця відварити заздалегідь “круто”, охолодіть їх і очистіть. Кожне яйце розріжте навпіл, після наріжте великими часточками.

Всі підготовлені інгредієнти викладіть в глибоку ємність, додайте подрібнену свіжу зелень. Цибулю обов’язково відіжміть від маринаду. Суміш заправте майонезом або сметаною, присипте сіллю і меленим перцем за смаком, з огляду на солоність баклажанів і цибулі.

Салат ретельно перемішайте, щоб майонез просяк кожен елемент.

Перекладіть салат в тарілку для подачі, прикрасьте зеленню.

Смачного!

Нове

Популярне