Продукти для цього салату досить прості, в них немає нічого незвичайного. А з приготуванням впорається навіть недосвідчена господиня.
Інгредієнти:
- Буряк – 2 шт середнього розміру;
- Огірки мариновані – 2 штуки;
- Цибуля – 1 штука;
- Оселедець слабосолоний – 250 – 300 грамів;
- Картопля – 3 шт середнього розміру;
- Яйце куряче (зварити круто) – 2 – 3 штуки;
- Яблуко – 1 шт;
- Лимон – половинка плоду;
- Сіль і мелений чорний перець – за смаком;
- Цукор – 2 – 3 щіпки (для буряка);
- Свіжа зелень – для прикраси салату;
- Майонез.
Приготування:
Традиційно буряк і картоплю для салатів прийнято відварювати до готовності в шкірці. Але ми зробимо трохи інакше, і саме це додасть готовому салату особливий смак. Буряк і картоплю ретельно вимиємо, загорніть у фольгу, додавши в конверти по столовій ложці води, і відправимо в духовку розігріту до 180 градусів хвилин на 20 – 25. Запікаємо до готовності.
Поки овочі запікаються, очистимо цибулю, наріжемо її дрібними шматочками, заллємо окропом хвилин на 5, щоб прибрати гіркоту, після цього промиємо холодною водою і відкинемо цибулю на друшляк.
Запечену картоплю очищаємо, натираємо на тертці на блюдо, утворюючи нижній шар салату. Робимо майонезну сітку. Викладаємо зверху дрібно нарізані мариновані огірки, робимо зверху сітку з майонезу і присипаємо її цибулею. Далі викладаємо шар подрібненого філе оселедця (нарізаємо дрібними кубиками), робимо майонезну сітку.
Наступним буде шар з натертого на тертці яблука, политого соком лимона. Знову тонка сітка з майонезу. Тепер шар варених яєць – їх натираємо на тертці. Ще сітку з майонезу.
Тепер черга буряка. Цей шар готуємо окремо. Запечений буряк очищаємо, натираємо на тертці, додаємо трохи цукру, солі, ложку рослинної олії і сік половинки лимона (частина пішла на яблука). Перемішуємо і залишаємо хвилин на 5 – 10. Після цього викладаємо шар буряка поверх салату. Посипаємо подрібненою зеленню кропу.
Перед подачею до столу салату потрібно дати постояти в холодильнику близько 2-х годин – для просочення.
Смачного!
Також читайте: ЧУДОВА ЗАКУСКА ЗІ ЗВИЧАЙНОГО ОСЕЛЕДЦЯ – ГОТУЄТЬСЯ ЗА НІЧ