Якщо у вас є один кабачок і чотири яйця, то з цього невеликого набору продуктів можна приготувати смачне оригінальне блюдо – багатошаровий рулет. Складається рулет з тонких листів, смажених на сковороді. Рецепт досить цікавий, а рулет виходить дуже м’яким і соковитим, підійде в якості закуски до інших страв.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Сир – 100 г
- Рослинна олія – для смаження
- Сіль і перець – за смаком
Приготування:
Кабачок натріть на великій тертці, присипте сіллю, дайте постояти 5 хвилин, щоб кабачок пустив сік.
Яйця розбийте в глибоку ємність, посоліть, додайте мелений перець.
Яйця ретельно розколотіть віночком, додайте кабачки, повністю відіжміть їх від соку.
Сир натріть на великій тертці, також додайте в суміш, перемішайте, відразу приступайте до смаження.
Поверхню сковороди змастіть олією, нагрійте, викладіть кілька столових ложок приготовленої маси, розподіляючи в тонкий пласт.
Смажте на повільному вогні під кришкою. Коли нижня сторона коржа підрум’яниться, починайте за допомогою лопатки скручувати її в щільний рулет.
Рулет скрутіть не до кінця, відсуньте його на один край сковороди, поруч вилийте ще одну порцію яєчно-кабачкової маси, вона повинна склеїтись з рулетом.
Після смаження коржів, рулет продовжуйте скручувати.
Знову на поверхню випийте кілька ложок суміші. Коли вона схопиться, скрутіть рулет в третій раз. За необхідності поверхню сковороди змащуйте олією.
Продовжуйте смажити коржі і скручувати їх в рулет, поки не закінчиться вся маса.
Рулет наріжте впоперек на порційні шматочки, подайте на стіл.
Смачного!