Готуємо смачні рулети з начинкою без замісу тіста. Для основи рулетів використовуємо тонкий лаваш. Начинка з м’ясного фаршу і картоплі робить рулети повноцінною стравою для ситного обіду. До картоплі і фаршу додаються солоні огірки, завдяки яким начинка стає соковитою, а її смак більш цікавим. При бажанні додається твердий сир. Рулети легко нарізаються на порційні шматочки, після цього блюдо виглядає ще смачніше.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 3 шт.
- Картопля – 400 г.
- М’ясний фарш – 300 г
- Цибуля – 2 шт.
- Солоний огірок – 4 шт.
- Сир – 150 г.
- Рослинна олія – 50 мл. (Для смаження)
- Сіль і спеції – за смаком
- Часник – 4 зубчики
- Вода – 50 мл.
- Вершкове масло – 50 г.
Приготування:
- Цибулю очистіть, наріжте дрібними кубиками. Обсмажте в олії до м’якості.
- До цибулі додайте м’ясний фарш. Постійно перемішуйте, розбийте великі грудочки фаршу на більш дрібні. Смажте фарш кілька хвилин.
- Мариновані огірки наріжте невеликими кубиками, помістіть в сковороду з фаршем, перемішайте.
- Картоплю очистіть, також наріжте дрібними кубиками, додайте до основного складу.
- Суміш присипте сіллю і різними спеціями за смаком, додайте подрібнений часник, перемішайте, смажте пару хвилин. Влийте воду, овочі і фарш тушкуйте на невеликому вогні приблизно 15 хвилин до готовності. Сковороду прикрийте кришкою.
- Приготуйте три однакових листа тонкого лаваша. Вершкове масло розтопіть до рідкого стану. Маслом змастіть лаваш з одного боку, щоб він став м’якшим.
- Начинку після тушкування остудіть, розділіть на три рівні частини. Нанесіть її на весь периметр лаваша. Зверху начинку присипте тертим сиром.
- Заверніть лаваш з начинкою в щільний рулет. Таким чином виконайте з іншими екземплярами.
- Густий йогурт або молоко з’єднайте з яєчним жовтком, перемішайте. Отриманою сумішшю змастіть поверхню всіх трьох рулетів.
- Заготовки приберіть в розігріту до 180 градусів духовку, запікайте вироби 15 хвилин до придбання апетитної скоринки.
- Після вилучення з духовки рулети змастіть вершковим маслом.
- Рулети трохи остудіть, наріжте на порційні шматочки, подайте на стіл.
Смачного!