Поспішаю з вами поділитися рецептом смачного салату з язиком. Салат виходить яскравий, ніжний, і на столі виглядає дуже красиво.
Особливого смаку і соковитості салату надає ароматна заправка. Приготуйте за нашим рецептом цей розкішний делікатес і порадуйте своїх гостей апетитною та дуже смачною стравою.
Інгредієнти:
- Язик яловичий – невеликий шматочок
- Перець болгарський печений – 0.5 шт
- Огірки малосольні квашені – 0.5 шт
- Огірки свіжі – невеликий шматочок
- Яйце варене – 1 шт
- Майонез – 3 ст. ложки
- Часник – 0.5 зубчика
- Сухий сир – за смаком
- Кріп – кілька гілочок
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
- Корінь хрону – 7-10 г
- Смажений кунжут
- Петрушка
Приготування:
Для початку приготуємо ароматну заправку до салату. З кількох гілочок кропу зриваємо листочки, дрібно нарізаємо та відправляємо у миску з майонезом. У миску додаємо дрібно натертий хрін та половинку зубчика часнику, пропущеного через прес. Все ретельно перемішуємо. Дрібно нарізаємо половину запеченого болгарського перцю, трохи присолюємо, перчимо та викладаємо в пекарське кільце першим шаром. Перець злегка утрамбовуємо, посипаємо сухим сиром і додаємо шар майонезної заправки. На заправку викладаємо нарізану дрібним кубиком варений яловий язик, також утрамбовуємо і змащуємо заправкою. Посипаємо сухим сиром. Дрібно нарізаємо квашені та свіжі огірки, змішуємо їх та викладаємо наступним шаром. Огірки змащуємо майонезом. Варене яйце розділяємо на жовток та білок, білок дрібно нарізаємо і також викладаємо шаром. Зверху натираємо на дрібній тертці жовток і посипаємо смаженим кунжутом. Даємо салату трохи постояти, просочитися. Перед подачею акуратно прибираємо кільця, прикрашаємо зеленню і подаємо всю цю пишність до столу.
Готуйте з нами та радуйте смачною їжею себе та своїх близьких. Смачного!