Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки баранині, овочам і спеціям плов набуває неповторного східного характеру, що ідеально підійде для сімейної трапези.
Інгредієнти:
Приготування:
Промийте рис кілька разів, щоб змити зайвий крохмаль. Баранину наріжте на середні шматочки, цибулю — півкільцями, а моркву — тонкою соломкою. Розігрійте олію в казані або глибокій сковороді, обсмажте цибулю до прозорості, після чого відкладіть її в окрему місткість. У тому ж маслі на сильному вогні обсмажте баранину, постійно помішуючи, протягом 7-10 хвилин до рум’яної скоринки. Зменшуємо вогонь і додайте до м’яса обсмажену цибулю, потім обсмажте ще пару хвилин. Додайте моркву і продовжуйте смажити, помішуючи, до її м’якості. Всипте спеції для плову та долийте трохи води, щоб вона ледь покривала м’ясо. Накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 10-15 хвилин. Висипте рис рівним шаром поверх м’яса, зверху покладіть цілі головки часнику, попередньо очищені від лушпиння. Влийте воду так, щоб вона була на 2 см вище рівня рису. Зменшуємо вогонь, накрийте кришкою і готуйте, поки рис не вбере всю воду. Якщо рис залишиться сирим, додайте трохи води, не перемішуючи плов, і продовжуйте готувати до готовності.
Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…
Лідер гурту O.Torvald, український співак Женя Галич розповів про розподіл фінансів у родині та чим…
Грибний крем-суп — це ніжне, ароматне і ситне блюдо, яке чудово підходить для обіду або…
Сирні млинці з зеленню — це чудовий варіант для смачного сніданку або легкої вечері. Вони…
Сирне печиво — це чудовий варіант домашньої випічки, який підкорює своїм насиченим сирним смаком та…
Христина Решетнік, дружина відомого ведучого Григорія Решетніка та популярна блогерка, поділилася історією про особливий сюрприз…