Оладки – це прекрасна ідея для смачного і ситного сніданку або легкого перекусу в будь-який час дня. Їх можна подавати з різноманітними начинками або підливами, створюючи безліч поєднань смаків. Цей рецепт оладок дуже простий у приготуванні, а результат – ніжні, пухкі та смачні оладки, які точно подобаються всій родині.
Інгредієнти:
- Борошно – 350-400 г
- Яйце – 1 шт
- Молоко – 500 мл
- Сухі дріжджі – 1 ч. л
- Цукор – 2-3 ст. л
- Сіль – 0,5 ч. л
- Рослинна олія – для смаження
Приготування:
Підігрійте молоко до теплого стану і перелийте його в велику миску. Додайте 1 ложку цукру і дріжджі, ретельно змішайте вінчиком, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 10-15 хвилин. Вбийте вінчиком яйце. Додайте в молоко яйце, сіль, цукор і борошно. Добре змішайте до однорідного густого тіста. Накрийте миску і залиште на 1-1,5 години, за цей час тісто повинно подвоїтися. Розігрійте на сковорідці рослинну олію, ложкою викладіть на сковороду оладки та смажте з обох сторін до готовності.