Нове

Смачний рецепт катлами

Катлама — це смажений хліб, який зазвичай готують на сковороді. Ця страва популярна в кухні країн Середньої Азії. Вона виходить хрусткою ззовні та м’якою всередині. Завдяки простоті приготування, катлама стане відмінним доповненням до будь-якої страви або самостійним перекусом.

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 г
  • Яйце – 1 шт
  • Тепла вода – 120 мл
  • Рослинна олія – 30 мл
  • Маргарин – 200 г
  • Сіль – 1 ч. л
  • Рослинна олія – для смаження

Приготування:

Розчиніть сіль у теплій воді. У мисці змішайте борошно, яйце, половину рослинної олії та підсолену воду. Замісіть тісто. Накрийте тісто і дайте йому відпочити протягом 30 хвилин, змастивши залишками рослинної олії. Розкочуйте тісто тонким шаром завтовшки 1-2 мм за допомогою довгої тонкої качалки. Змастіть тісто розтопленим маргарином і скрутіть його в щільний рулет. Наріжте рулет на шматочки шириною 7 см. Трохи посипте стіл і качалку борошном. Розкочуйте кожен шматочок тіста в круглий пласт завтовшки 2 мм і діаметром приблизно 22 см. Складіть коржі один на одного. Налийте трохи рослинної олії в сковороду з товстим дном і розігрійте її. Покладіть розкачаний корж на сковороду, накрийте кришкою та обсмажте з кожного боку по 3-5 хвилин до золотистого кольору.

Нове

Популярне