Нове

Смачний пиріг зі сливами: швидке тісто, яке не черствіє

Випічка приготована за цим рецептом відрізняється особливими смаком та ніжністю, а головна особливість – вона залишається свіжою та м’якою навіть через кілька днів.

Обмовлюся – я робила зі сливами пиріг, але ви можете використовувати іншу начинку, все на ваш смак і бажання.

Інгредієнти:

  • Молоко – 100 мл
  • Пресованих дріжджів – 35 г
  • Цукровий пісок – 160-170 г
  • Сметана 15% жирності – 200 г
  • Вершкове масло – 140-150 г
  • 2 яйця
  • Сіль 2/3 чайної ложки
  • Приблизно 600 г пшеничного борошна

Приготування:

Хоч тісто і на дріжджах, але робиться все дуже легко і просто. У мене колись цей рецепт вийшов із першого разу.

Для начинки я використовувала сливи, але можна й інші фрукти. Якщо начинка несолодка, тоді цукру додавати 2-2.5 столові ложки.

Як робити тісто і випікати пиріг

Молоко трохи підігріти і покришити дріжджі. Ретельно розчинити. Масло розтопити і остудити.

В окремому посуді розтерти яйця, цукор та сметану. Влити олію і добре змішати.

У яєчно-сметанну суміш влити молоко з розведеними дріжджами та перемішати до однорідності.

По частинах всипати борошно. Увага! – Всипте спочатку не 600 г, а приблизно 550 і дивіться на густоту тіста. Виходить тісто досить щільним, але при цьому м’яке, до рук не липне.

Відразу викласти тісто на стіл, присипаний борошном. Пром’яти трохи руками і розділити на дві половини.

Першу частину розкотити в пласт завтовшки близько одного сантиметра. Перекласти на змащений лист і рівномірно розкласти на тісто начинку.

Другу частину розкотити в такий самий пласт і накрити начинку. Злегка притиснути по краях.

Тепер накрити сирий пиріг рушником і залишити за кімнатної температури на півтори години.

Через півтори години розігріти духовку на 210 градусів і коли повністю нагріється відправити пиріг на випічку (рушник лише прибрати!). Час випікання 15 хвилин. Для кращої рум’яності я змащу це тісто молоком перед тим, як відправити пиріг в духовку.

Смачного!

Нове

Популярне