Що може бути смачнішим за поєднання сиру та вишні – смачний пиріг з цих продуктів у пісочному тесті. У морозилці залишилася вишня і я влаштувала маленьке свято для своєї сім’ї. Виходить гарно, смачно, та й не складно.
Інгредієнти:
Тісто:
Начинка 1:
Начинка 2:
Для прикрас:
Приготування:
Розморозити вишню та вийняти кісточки. Додати цукор і довести до кипіння.
Розмішати крохмаль із водою та вилити у вишню (якщо спочатку вишня виділила багато соку, можна крохмаль розвести соком). Варити 1 хвилину, помішуючи. Остудити.
У чаші блендера збити охолоджене вершкове масло разом з борошном. У крихту, що вийшла, додати цукор, розпушувач, яйце.
Замісити тісто м’яке, загорнути в плівку і помістити в холодильник на 30 хвилин.
У сир додати цукор, яйця, розтоплене вершкове масло, картопляний крохмаль і ванілін. Перебити блендером.
Дно форми діаметром 24 вистелити пергаментом і змастити маслом борти. Викласти тісто, розподілити та сформувати бортики висотою 5-6 см. Щоб тісто не прилипало, краще пальці мачати в борошно.
Викласти вишневу начинку. Зверху викласти начинку сиру.
Випікати пиріг 60 хвилин при температурі 180 градусів.. Дістати пиріг з духовки і дати охолонути у формі.
Прикрасити за бажанням. Я злегка розтопила абрикосовий джем, змастила боки та краї пирога і посипала обсмаженими пластівцями мигдалю.
Смачного!
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…
Український співак MELOVIN заінтригував своїх шанувальників несподіваним зізнанням, яке викликало чимало питань та припущень. 21…
Грушевий торт з лимонним кремом — це ідеальний десерт для поціновувачів ніжної текстури та легких…
Пряне імбирне печиво — це чудовий варіант для зимових свят, наповнений ароматами спецій і солодкого…
Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки…
Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…