Що може бути смачнішим за поєднання сиру та вишні – смачний пиріг з цих продуктів у пісочному тесті. У морозилці залишилася вишня і я влаштувала маленьке свято для своєї сім’ї. Виходить гарно, смачно, та й не складно.
Інгредієнти:
Тісто:
Начинка 1:
Начинка 2:
Для прикрас:
Приготування:
Розморозити вишню та вийняти кісточки. Додати цукор і довести до кипіння.
Розмішати крохмаль із водою та вилити у вишню (якщо спочатку вишня виділила багато соку, можна крохмаль розвести соком). Варити 1 хвилину, помішуючи. Остудити.
У чаші блендера збити охолоджене вершкове масло разом з борошном. У крихту, що вийшла, додати цукор, розпушувач, яйце.
Замісити тісто м’яке, загорнути в плівку і помістити в холодильник на 30 хвилин.
У сир додати цукор, яйця, розтоплене вершкове масло, картопляний крохмаль і ванілін. Перебити блендером.
Дно форми діаметром 24 вистелити пергаментом і змастити маслом борти. Викласти тісто, розподілити та сформувати бортики висотою 5-6 см. Щоб тісто не прилипало, краще пальці мачати в борошно.
Викласти вишневу начинку. Зверху викласти начинку сиру.
Випікати пиріг 60 хвилин при температурі 180 градусів.. Дістати пиріг з духовки і дати охолонути у формі.
Прикрасити за бажанням. Я злегка розтопила абрикосовий джем, змастила боки та краї пирога і посипала обсмаженими пластівцями мигдалю.
Смачного!
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…