Нове

Смачний пиріг з вишнею та сиром у пісочному тісті

Що може бути смачнішим за поєднання сиру та вишні – смачний пиріг з цих продуктів у пісочному тесті. У морозилці залишилася вишня і я влаштувала маленьке свято для своєї сім’ї. Виходить гарно, смачно, та й не складно.

Інгредієнти:

Тісто:

  • 150 г борошна
  • 125 г охолодженого вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 1/4 ч. л. розпушувача

Начинка 1:

  • 850 г розмороженої вишні без кісточок із соком (або свіжою)
  • 80 г цукру
  • 2 ст. л. картопляного крохмалю
  • 30 мл води

Начинка 2:

  • 800 г сиру
  • 120 г цукру
  • 1/4 ч. л. ваніліну
  • 4 яйця
  • 70 г розтопленого вершкового масла
  • 1 ст. л. (з гіркою) картопляного крохмалю

Для прикрас:

  • 2 ст. л. абрикосового конфітюру
  • 2 ст. л. обсмажених мигдалевих пластівців
  • листочки м’яти

Приготування:

Розморозити вишню та вийняти кісточки. Додати цукор і довести до кипіння.

Розмішати крохмаль із водою та вилити у вишню (якщо спочатку вишня виділила багато соку, можна крохмаль розвести соком). Варити 1 хвилину, помішуючи. Остудити.

У чаші блендера збити охолоджене вершкове масло разом з борошном. У крихту, що вийшла, додати цукор, розпушувач, яйце.

Замісити тісто м’яке, загорнути в плівку і помістити в холодильник на 30 хвилин.

У сир додати цукор, яйця, розтоплене вершкове масло, картопляний крохмаль і ванілін. Перебити блендером.

Дно форми діаметром 24 вистелити пергаментом і змастити маслом борти. Викласти тісто, розподілити та сформувати бортики висотою 5-6 см. Щоб тісто не прилипало, краще пальці мачати в борошно.

Викласти вишневу начинку. Зверху викласти начинку сиру.

Випікати пиріг 60 хвилин при температурі 180 градусів.. Дістати пиріг з духовки і дати охолонути у формі.

Прикрасити за бажанням. Я злегка розтопила абрикосовий джем, змастила боки та краї пирога і посипала обсмаженими пластівцями мигдалю.

Смачного!

Нове

Популярне