Що може бути смачнішим за поєднання сиру та вишні – смачний пиріг з цих продуктів у пісочному тесті. У морозилці залишилася вишня і я влаштувала маленьке свято для своєї сім’ї. Виходить гарно, смачно, та й не складно.
Інгредієнти:
Тісто:
- 150 г борошна
- 125 г охолодженого вершкового масла
- 100 г цукру
- 1 яйце
- 1/4 ч. л. розпушувача
Начинка 1:
- 850 г розмороженої вишні без кісточок із соком (або свіжою)
- 80 г цукру
- 2 ст. л. картопляного крохмалю
- 30 мл води
Начинка 2:
- 800 г сиру
- 120 г цукру
- 1/4 ч. л. ваніліну
- 4 яйця
- 70 г розтопленого вершкового масла
- 1 ст. л. (з гіркою) картопляного крохмалю
Для прикрас:
- 2 ст. л. абрикосового конфітюру
- 2 ст. л. обсмажених мигдалевих пластівців
- листочки м’яти
Приготування:
Розморозити вишню та вийняти кісточки. Додати цукор і довести до кипіння.
Розмішати крохмаль із водою та вилити у вишню (якщо спочатку вишня виділила багато соку, можна крохмаль розвести соком). Варити 1 хвилину, помішуючи. Остудити.
У чаші блендера збити охолоджене вершкове масло разом з борошном. У крихту, що вийшла, додати цукор, розпушувач, яйце.
Замісити тісто м’яке, загорнути в плівку і помістити в холодильник на 30 хвилин.
У сир додати цукор, яйця, розтоплене вершкове масло, картопляний крохмаль і ванілін. Перебити блендером.
Дно форми діаметром 24 вистелити пергаментом і змастити маслом борти. Викласти тісто, розподілити та сформувати бортики висотою 5-6 см. Щоб тісто не прилипало, краще пальці мачати в борошно.
Викласти вишневу начинку. Зверху викласти начинку сиру.
Випікати пиріг 60 хвилин при температурі 180 градусів.. Дістати пиріг з духовки і дати охолонути у формі.
Прикрасити за бажанням. Я злегка розтопила абрикосовий джем, змастила боки та краї пирога і посипала обсмаженими пластівцями мигдалю.
Смачного!