Цей рецепт пирога з куркою та сиром є ідеальним варіантом для сімейного обіду або святкового столу. Запашний пиріг, золотистий та хрусткий ззовні, м’який та соковитий всередині, стане справжньою окрасою вашого столу і неодмінно порадує ваші смакові сподівання.
Інгредієнти:
- Слоєне тісто бездріжджове – 500 г
- Варене куряче філе – 250 г
- Твердий сир – 150 г
- Цибуля – 150 г
- Рослинна олія – 2 ст. л
- Сіль, перець – до свого смаку
- Зелень – за бажанням
- Яйце – для змащування
- Білий кунжут – 1 ст. л
Приготування:
Розморожене тісто залиште при кімнатній температурі. Цибулю наріжте напівкільцями та обсмажте на рослинній олії до м’якості. Сир натріть на великій терці, а варену курку розібрати на волокна. У мисці змішайте курку, цибулю, сир, додайте зелень, сіль, перець та перемішайте. Пласт тіста розкочуйте у прямокутник. Викладіть у середину начинку. Вільні краї тіста наріжте похилими смужками шириною 1-1,5 сантиметра. Починаючи зверху, завертайте смужки на начинку, спочатку праворуч, потім ліворуч, заплетіть косу. Змастіть пиріг яйцем, посипте кунжутом і випікайте в попередньо розігрітій до 180-190 градусів духовці 25-30 хвилин до золотистого кольору.