Готується цей пиріг дуже просто. Тісто для основи дуже приємне та зручне в роботі. Звичайно, готувати такий пиріг найкраще зі свіжими ягодами та фруктами. Однак для начинки можна використовувати яблука, груші, консервовані персики та заморожені ягоди.
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно – 280 г
- масло вершкове – 120 г
- сметана – 120 г
- цукор – 2 ст. л.
- яйця – 1 шт.
- розпушувач – 1 ч. л.
- сіль – 1 щіпка
Сирна начинка:
- сир – 300 г
- яйця – 1 шт.
- крохмаль – 1 ст. л.
- цукор – 3 ст. л.
- цукор ванільний – 5 г
Фрукти:
- персик – 2 шт.
- малина – 150 г
Штрейзель (крихта):
- масло вершкове – 25 г
- борошно – 2 ст. л.
- цукор – 1 ст. л.
Приготування:
Спочатку приготуємо основу для пирога. У чашу міксера кладемо 120 г вершкового масла кімнатної температури, 3 столові ложки цукру та дрібку солі. Все збиваємо міксером приблизно 2 хвилини.
У цю суміш додаємо 1 яйце та 120 г сметани. Все знову збиваємо до однорідності.
В окремій мисці змішуємо 280 г борошна 1 чайну ложку розпушувача.
Борошно з розпушувачем додаємо в чашу міксера до решти тіста у два підходи. Тісто довго вимішувати не потрібно.
Тісто збираємо в грудку, замотуємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 40 хвилин.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом та посипаємо борошном. Зайве борошно висипаємо. Діаметр моєї форми 23 см.
Тісто вже охололо, відрізаємо від нього невеликий шматок, він знадобиться пізніше.
Решту тіста розкочуємо в коло діаметром трохи більше дна форми для випічки. Розкочене тісто перекладаємо у форму і формуємо руками з боків борти з тіста.
Готуємо сирну начинку. У миску насипаємо 300 г сиру, 3 столові ложки цукру, 5 г ванільного цукру, сюди розбиваємо одне яйце і насипаємо 1 ст. л. крохмалю. Все подрібнюємо занурювальним блендером або подрібнювачем до однорідності.
Готову сирну начинку викладаємо у форму на тісто та рівномірно її розподіляємо.
З залишеного тіста формуємо два джгутики. Викладаємо джгутики зверху на сирну начинку, розділяючи ними пиріг на 4 частини.
Два персики розрізаємо навпіл, виймаємо кісточку та нарізаємо пластинками. У дві протилежні четвертинки викладаємо нарізані платівки персиків. У дві четвертинки, що залишилися, кладемо свіжу малину.
Готуємо крихту для пирога. У мисочку з 25-ма грамами холодного вершкового масла насипаємо 2 столові ложки борошна і 1 столову ложку цукру. Все перетираємо вилкою в крихту.
Приготовленою крихтою посипаємо пиріг зверху.
Підготовлений пиріг ставимо у розігріту духовку до 180 градусів. Випікаємо приблизно 40-45 хвилин.
Смачного!