Сьогодні готуємо простий і дуже смачний пиріг із сиром та ягодами. Ми не витрачатимемо час на замішування тіста і просто візьмемо готове листкове тісто. Ягоди для пирога можна взяти будь-які. У мене чорна смородина. Вона добре поєднується з ванільно-сирною основою. Відкриті пироги зі сметанною та сирною заливкою завжди дуже красиво виглядають.
Інгредієнти:
Приготування:
Тісто розморожуємо згідно з інструкцією.
Форму застелаємо пергаментом і змащуємо олією. Для пирога добре підходить форма невеликого діаметру (близько 20 см) та з високими бортиками.
Тісто розкочуємо качалкою.
З більшої кількості тіста робимо основу, а з меншої – борти.
У блендері або подрібнювачі змішуємо цукор, сир, сметану, ванілін та 2 яйця.
У рідку масу додаємо 1 ст.л. крохмалю і все перемішуємо. Заливку відставляємо убік.
Ягоди миємо та обсушуємо. Чисті ягоди обвалюємо в 1 ст.л. крохмалю. Це робиться для того, щоб ягоди не осіли на дно заливки, а навпаки, рівномірно розподілилися. Кілька ягід не посипаємо крохмалем.
У форму заливаємо сирну заливку та викладаємо ягоди. Бортики загинаємо до центру та краї змащуємо жовтком. Пиріг випікаємо 30-35 хвилин в розігрітій духовці до 180С.
Готовий пиріг звільняємо з форми після повного остигання. За час остигання начинка трохи стане щільною та осяде.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…