Нове

Смачний пиріг із листкового тіста з сирною заливкою

Сьогодні готуємо простий і дуже смачний пиріг із сиром та ягодами. Ми не витрачатимемо час на замішування тіста і просто візьмемо готове листкове тісто. Ягоди для пирога можна взяти будь-які. У мене чорна смородина. Вона добре поєднується з ванільно-сирною основою. Відкриті пироги зі сметанною та сирною заливкою завжди дуже красиво виглядають.

Інгредієнти:

  • 1 упаковка (400г) листкового тіста
  • 240 г сиру
  • 70 г сметани
  • 2 яйця та 1 жовток
  • 100 г цукру
  • 100 г ягід
  • 2 ст.л. крохмалю
  • 1/3 ч.л. ваніліну
  • Олія для форми

Приготування:

Тісто розморожуємо згідно з інструкцією.

Форму застелаємо пергаментом і змащуємо олією. Для пирога добре підходить форма невеликого діаметру (близько 20 см) та з високими бортиками.

Тісто розкочуємо качалкою.

З більшої кількості тіста робимо основу, а з меншої – борти.

У блендері або подрібнювачі змішуємо цукор, сир, сметану, ванілін та 2 яйця.

У рідку масу додаємо 1 ст.л. крохмалю і все перемішуємо. Заливку відставляємо убік.

Ягоди миємо та обсушуємо. Чисті ягоди обвалюємо в 1 ст.л. крохмалю. Це робиться для того, щоб ягоди не осіли на дно заливки, а навпаки, рівномірно розподілилися. Кілька ягід не посипаємо крохмалем.

У форму заливаємо сирну заливку та викладаємо ягоди. Бортики загинаємо до центру та краї змащуємо жовтком. Пиріг випікаємо 30-35 хвилин в розігрітій духовці до 180С.

Готовий пиріг звільняємо з форми після повного остигання. За час остигання начинка трохи стане щільною та осяде.

Смачного!

Нове

Популярне