Сьогодні готуємо простий і дуже смачний пиріг із сиром та ягодами. Ми не витрачатимемо час на замішування тіста і просто візьмемо готове листкове тісто. Ягоди для пирога можна взяти будь-які. У мене чорна смородина. Вона добре поєднується з ванільно-сирною основою. Відкриті пироги зі сметанною та сирною заливкою завжди дуже красиво виглядають.
Інгредієнти:
- 1 упаковка (400г) листкового тіста
- 240 г сиру
- 70 г сметани
- 2 яйця та 1 жовток
- 100 г цукру
- 100 г ягід
- 2 ст.л. крохмалю
- 1/3 ч.л. ваніліну
- Олія для форми
Приготування:
Тісто розморожуємо згідно з інструкцією.
Форму застелаємо пергаментом і змащуємо олією. Для пирога добре підходить форма невеликого діаметру (близько 20 см) та з високими бортиками.
Тісто розкочуємо качалкою.
З більшої кількості тіста робимо основу, а з меншої – борти.
У блендері або подрібнювачі змішуємо цукор, сир, сметану, ванілін та 2 яйця.
У рідку масу додаємо 1 ст.л. крохмалю і все перемішуємо. Заливку відставляємо убік.
Ягоди миємо та обсушуємо. Чисті ягоди обвалюємо в 1 ст.л. крохмалю. Це робиться для того, щоб ягоди не осіли на дно заливки, а навпаки, рівномірно розподілилися. Кілька ягід не посипаємо крохмалем.
У форму заливаємо сирну заливку та викладаємо ягоди. Бортики загинаємо до центру та краї змащуємо жовтком. Пиріг випікаємо 30-35 хвилин в розігрітій духовці до 180С.
Готовий пиріг звільняємо з форми після повного остигання. За час остигання начинка трохи стане щільною та осяде.
Смачного!