Цей рецепт – не ідеал, я використала те, що знайшла у холодильнику. Ви можете додати туди, що хочете: солоні огірочки, перчик Халапеньйо, свіжі солодкі Болгарські перці, сир для піци: Моцарела, Пармезан.
Це справа смаку та польоту Вашої фантазії. Але такий рецепт (варіант) приготування сніданку – найкращий!
Інгредієнти:
- Лаваш (бажано круглий) – 2 шт.
- Шинка – 150-200 г
- Яйце – 4 шт.
- Сир твердий – 100 г
- Помідор свіжий – 3 шт.
- Рослинна олія
- Вершкове масло
- Зелень (цибуля, кріп, петрушка, кінза і т.д.)
- Сіль та Чорний Перець (мелений)
Приготування:
Помідори та Шинку нарізаємо тонкими слайсами. Сир натираємо на дрібній тертці. Зелень (цибуля, кріп, петрушка, кінза і т.д.) дрібно нарізаємо.
Яйце (2 шт.) розбиваємо у склянку, додаємо Сіль та Чорний Перець (можна додати будь-яких спецій, які Вам подобаються: солодка паприка, сушений часник тощо) та добре збиваємо.
На сковороді розтоплюємо маленький шматочок вершкового масла, додаємо до нього пару крапель олії. Виливаємо яєчну суміш і посипаємо 1/3 нарізаної зелені. Накриваємо лавашем і трохи його притискаємо.
На лаваш викладаємо натертий сир (половину), ще третину від нарізаної зелені та слайси шинки. Поверх шинки викладаємо слайси помідора, посипаємо залишками натертого сиру та нарізаної зелені.
У склянку розбиваємо яйце (2 шт.), додаємо Сіль та Чорний Перець (все як уперше) і добре збиваємо Заливаємо яєчною сумішшю нашу начинку. Накриваємо другим лавашем…
Закриваємо кришкою і залишаємо готуватися на повільному вогні 5-7 хв.
Після (за допомогою тієї ж кришки) акуратно перевертаємо наш пиріг, щоб обсмажити другий лаваш (якщо хочете можете перед тим, як повернути пиріг для обсмажування на сковороду – вилити туди ще яєчної суміші). Якщо хочете зробити пиріг багатошаровим – повторюйте всі дії, можете міняти інгредієнти. Залишаємо пиріг на сковороді на повільному вогні ще на 3 хвилини.
Смачного!