Прованський суп із помідорів — це яскрава страва з неповторним смаком та ароматом середземноморської кухні. Він ідеально підходить для літнього обіду або вечері, адже його основним інгредієнтом є стиглі помідори, які надають супу насичений колір та свіжий смак. Завдяки додаванню базилікового песто, суп набуває особливого пряного аромату, який гармонійно поєднується з легким пікантним відтінком від перцю та ніжним присмаком часнику.
Інгредієнти:
- Помідори – 1 кг
- Цибуля – 1 шт
- Часник – 6 зубчиків
- Рослинна олія – 2 ст. л
- Гострий перець – 1/3 ч. л
- Цукор – 1/2 ч. л
- Рис – 50 г
- Овочевий бульйон – 1 л
- Сіль – до свого смаку
- Песто – 2-3 ст. л
Приготування:
Наріжте цибулю дрібними кубиками. Часник пропустіть через прес. Помідори очищуємо від насіння та подрібніть. У каструлі розігрійте олію на середньому вогні. Додайте цибулю і пасеруйте її протягом 5–6 хвилин до золотистого кольору. Додайте гострий перець та цукор, помішуйте ще хвилину. Потім додайте помідори та часник, готуйте суміш протягом 5–6 хвилин. Додайте рис у каструлю, залийте все гарячим овочевим бульйоном і посоліть до свого смаку. Доведіть суп до кипіння і варіть на помірному вогні приблизно 20 хвилин, поки рис не стане м’яким. Зніміть суп з вогню, додайте песто і збийте його за допомогою занурювального блендера до однорідної кремової консистенції.