Запечена картопля з розмарином – це смаковита та ситна страва, яка прекрасно підійде як гарнір до будь-якої основної страви або навіть як самостійна страва. Цей рецепт простий у виконанні, але при цьому вражає своїм багатим смаком та ароматом. Запечена картопля м’яка всередині та хрустка ззовні, а розмарин та часник надають їй неповторний аромат.
Інгредієнти:
- Велика картопля – 4 шт
- Оливкова олія – 3 ст. л
- Гілочки розмарину – 3 шт
- Часник – 4 зубчики
- Сіль – на смак
Приготування:
Покласти шматочки картоплі в легко підсолену воду та довести до кипіння. Варити картоплю приблизно 5 хвилин. Зняти з вогню та злити воду. Покласти картоплю в друшляк і дати стекти воді. Розігріти духовку до 180ºC. Налити оливкову олію та розкидати гілочки розмарину на пергамент і вийняти картоплю. Добре перемішати. Посолити та ще раз перемішати. Додати зубчики часнику. Запікати в духовці приблизно 40 хвилин або до хрусткої скоринки.