Цей рецепт молочно-вершкового грибного супу – це чудовий спосіб насолодитися смаком осінніх грибів у поєднанні з ніжним смаком вершкового соусу. Гарячий та смачний суп стане відмінним варіантом для обіду або вечері в холодну погоду, даруючи вам тепло та комфорт.
Інгредієнти:
- Гриби – 240 г
- Цибуля – 1/2 шт
- Вершкове масло – 2 ст. л
- Часник – 1 зубчик
- Борошно – 3 ст. л
- Бульйон – 2 ст
- Молоко – 1 ст
- Сіль, перець – на смак
Приготування:
Розігрійте на сковороді вершкове масло і додайте нарізані гриби та цибулю. Пасеруйте їх до випарування рідини та початку злегка коричневого кольору. Додайте дрібно нарізаний часник та готуйте до появи аромату (близько 1 хвилини). Додайте борошно в сковороду та енергійно помішуйте. Борошно має вбрати вершкове масло і рідину. Готуйте суміш 1–2 хвилини, поки борошно не стане коричневим, щоб уникнути неприємного мучного присмаку. Поступово додайте бульйон, добре розмішайте до однорідності, а потім додайте молоко, сіль і перець. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і залиште суп на маленькому вогні ще на 5–6 хвилин, поки він не загустіє до потрібної консистенції.