У цій статті я розповім як приготувати морквяний торт на сковороді за 15 хвилин без шкоди для фігури. Ніжний, в міру вологий, ароматний! Ідеальний корисний сніданок, який Ви повторюватимете знову і знову.
Інгредієнти:
Для коржа:
- Яйце – 1 шт
- Морква – 90 г
- Молоко 2,5% – 50 мл
- Вівсяне борошно – 40 г
- Кориця – 1/3 ч. л.
- Розпушувач – 1/2 ч. л.
- Підсолоджувач = 5 г цукру
Для крему:
- М’який сир 5% – 120 г
- Фініки – 30 г (або курага, чорнослив)
- Підсолоджувач = 10 г цукру
Приготування:
Приготуємо корж. Моркву очистити та натерти на дрібній терці. У миску помістити моркву, яйце, молоко, борошно, корицю, розпушувач та підсолоджувач.
Масу я подрібнюю занурювальним блендером. Так морква не відчуватиметься. За бажанням у тісто можна додати рубані горіхи.
Сковороду з антипригарним покриттям діаметром 24 см добре розігріти. Змастити краплею олії. Викласти тісто та рівномірно розподілити по дну. Накрити кришкою і смажити на повільному вогні з обох боків.
Готовому коржу дати охолонути, та розрізати на 4 частини.
Приготуємо крем. Фініки залити гарячою водою на 10 хв. Потім обсушити паперовим рушником та видалити кісточки. Помістити в миску м’який сир, фініки та підсолоджувач.
Подрібнити занурювальним блендером. Додавати сухофрукти до крему не обов’язково. Можна замінити цедрою апельсина чи лимона.
Складання торта. Промазати коржі кремом, а також верх та боки.
Прибрати тортик на ніч у холодильник, щоб він добре просочився.
Верх прикрасити за бажанням ягодами або тертим шоколадом.
Смачного!