Мармуровий кекс — це чудовий десерт, який вражає не лише своїм смаком, але й зовнішнім виглядом. Його назва походить від ефектного візерунка, що нагадує мармур, який утворюється завдяки поєднанню світлого та шоколадного тіста. Приготування цього кексу не займає багато часу, а результат завжди вражає.
Інгредієнти:
Для глазурі:
Приготування:
Спочатку розігрійте духовку до 160 °С. Підготуйте прямокутну форму для кексу: змастіть її трохи маслом або вистеліть пергаментом. У середній мисці змішайте борошно і сіль. В іншій мисці збийте вершкове масло з цукром до пишної маси, потім додайте ванільний екстракт. По черзі вводьте яйця, продовжуючи збивати до однорідності. Додайте муку в кілька способів, швидко перемішуючи тісто. Розділіть отримане тісто на дві рівні частини. В одну з них додайте какао-порошок і добре перемішайте. Викладайте тісто у форму по черзі, чергуючи біле і шоколадне. Для створення мармурового ефекту акуратно перемішайте тісто ножем, роблячи легкі завихрення. Розрівняйте поверхню. Випікайте кекс протягом приблизно 1 години, до готовності. Після цього дайте йому трохи охолонути. Для глазурі розтопіть шоколад з вершковим маслом і медом на водяній бані або в мікрохвильовій печі, добре перемішайте до однорідності та полийте кекс зверху.
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…