Рецепти

Смачний люля-кебаб з яловичини в духовці

Люля-кебаб з яловичини — це ароматна страва, яка легко готується в духовці. Завдяки спеціям і особливому методу приготування, люля-кебаб виходить соковитим і насиченим смаком. Ідеально підходить для сімейної вечері або зустрічі з друзями.

Інгредієнти:

  • Ріпчаста цибуля — 500 г
  • Фарш з яловичини — 1 500 г
  • Сіль — 1⅓ ч. ложки
  • Чорний мелений перець — ⅓ ч. ложки
  • Червоний мелений перець — ¼ ч. ложки
  • Мелений коріандр — 1 ч. ложка
  • Мелена зіра — 1 ч. ложка
  • Мелена паприка — ½ ч. ложки
  • Кінза — 1 невеликий пучок

Приготування:

Цибулю подрібніть за допомогою м’ясорубки або блендера. Після подрібнення перекладіть її в друшляк, щоб прибралась зайва рідина. Далі обережно потрібно вижати руками. Змішайте яловичий фарш з подрібненою цибулею, сіллю, чорним і червоним перцем, коріандром, зірою, паприкою та дрібно нарізаною кінзою. Добре вимішайте фарш, після чого почніть його відбивати. Підійміть фарш над мискою та кидайте його назад 10–12 хвилин. Це допоможе страві зберегти форму під час приготування. Накрийте фарш харчовою плівкою та поставте в холодильник на 1,5–2 години для маринування. Розділіть охолоджений фарш на рівні частини та сформуйте з нього довгасті ковбаски діаметром близько 3–4 см. Візьміть одну ковбаску, обережно надіньте її на шпажку та щільно обліпіть фаршем по всій довжині шпажки. Викладіть люля-кебаби на решітку духовки. Розігрійте духовку до 250 °С і готуйте протягом 15 хвилин. Потім переверніть кебаби й готуйте ще 15 хвилин до рівномірної рум’яної скоринки.

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…