Сьогодні хочу поділитись з вами рецептом дуже смачного кексу. Рецепт дуже простий, з ним впорається навіть господиня-початківець. Для виготовлення не потрібен міксер.
Кекс виходить дуже ніжний і смачний, я сьогодні готую зі шматочками молочного шоколаду. Можна приготувати його з різними добавками, наприклад з вишнею, цукатами, горіхами або маком, і завжди буде новий смак
Інгредієнти:
- Вершкове масло (м’яке) – 150 г
- Цукор – 150 г
- Ванілін – щіпка
- Яйце – 4 шт.
- Борошно – 270 г
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Шоколад, родзинки, горіхи, цукати за бажанням
Приготування:
У миску кладемо м’яке вершкове масло. Додаємо цукор, ванілін і розтираємо масло з цукром за допомогою виделки. Додаємо яйця та добре перемішуємо.
Додаємо просіяне борошно, розпушувач і замішуємо тісто.
До готового тіста додаємо дрібно нарізаний шоколад. Можна додати горіхи, мак або цукати. Можна приготувати такий кекс без добавок, вийде також смачно. Все добре перемішуємо.
Форму для кексу змащуємо вершковим маслом і викладаємо тісто у форму. Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40-45 хвилин. Готовність кексу можна перевірити за допомогою дерев’яної шпажки, вона має бути повністю сухою.
Готовий кекс за бажанням можна прикрасити цукровою пудрою або розтопленим шоколадом. Виходить дуже смачний кекс для домашнього чаювання!
Смачного!