Такий пиріг виходить завжди і не має значення, де його готувати на сковороді або в духовці. Тісто замішую за кілька хвилин і воно одразу готове до випічки. Доповнювати тісто можна будь-якими ягодами, фруктами чи варенням. Сьогодні я покажу простий варіант приготування на сковороді. А щоб додати пирогу родзинку, доповнюю його найсмачнішою шоколадною глазур’ю. Готую її без молока та вершкового масла. Це дуже смачний пиріг!
Інгредієнти:
Для тіста:
Для глазурі:
Приготування:
Віночком збиваємо цукор, сіль та яйце. Вливаємо молоко та олію (за бажанням рослинну олію можна замінити на розтоплене вершкове масло).
Перемішуємо, додаємо розпушувач, ванілін та порціями борошно.
Знову перемішуємо віночком. Виходить рідке тісто. Сковороду (діаметр 24 см) змащуємо олією і виливаємо тісто.
Ставимо сковороду на слабкий вогонь, накриваємо кришкою і готуємо, поки верх пирога стане щільним. Дивимося на низ пирога, він має стати коричневого кольору, але не повинен підгоріти. За часом триватиме близько 15 хвилин.
Перевертаємо пиріг за допомогою лопаточки і готуємо 5-7 хвилин, доки нижня сторона не зарум’яниться. На готовність перевіряємо зубочисткою.
Поки остуджується пиріг, готуємо швидку бюджетну глазур (помадку). У ємність викладаємо сипучі продукти (цукор, какао-порошок, крохмаль), перемішуємо та вливаємо воду (100 мл) з олією.
Помішуючи віночком, нагріваємо суміш на середньому вогні близько 1 хвилини. Як тільки глазур потемніє і загусне, вона готова. Шоколадна помадка виходить густа та дуже смачна.
Змащуємо пиріг підготовленою глазур’ю та за бажанням посипаємо подрібненими горіхами (у мене волоські горіхи). Охолоджуємо пиріг щонайменше 30 хвилин.
Смачного!!!
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…