Нове

Смачний і швидкий пиріг на сковорідці

Такий пиріг виходить завжди і не має значення, де його готувати на сковороді або в духовці. Тісто замішую за кілька хвилин і воно одразу готове до випічки. Доповнювати тісто можна будь-якими ягодами, фруктами чи варенням. Сьогодні я покажу простий варіант приготування на сковороді. А щоб додати пирогу родзинку, доповнюю його найсмачнішою шоколадною глазур’ю. Готую її без молока та вершкового масла. Це дуже смачний пиріг!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 150 г борошна (вищий сорт)
  • 150 мл молока
  • 3 ст. ложки цукру
  • 1 шт. куряче яйце
  • 60 мл рослинної олії
  • 1 ч. л. з гіркою розпушувач
  • 1 г ванілін
  • 1 щіпка солі

Для глазурі:

  • 4 ст. ложки цукру
  • 2 ст. ложки какао-порошку
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • 1 ст. ложка крохмалю

Приготування:

Віночком збиваємо цукорсіль та яйцеВливаємо молоко та олію (за бажанням рослинну олію можна замінити на розтоплене вершкове масло).

Перемішуємо, додаємо розпушувач, ванілін та порціями борошно.

Знову перемішуємо віночком. Виходить рідке тісто. Сковороду (діаметр 24 см) змащуємо олією і виливаємо тісто.

Ставимо сковороду на слабкий вогонь, накриваємо кришкою і готуємо, поки верх пирога стане щільним. Дивимося на низ пирога, він має стати коричневого кольору, але не повинен підгоріти. За часом триватиме близько 15 хвилин.

Перевертаємо пиріг за допомогою лопаточки і готуємо 5-7 хвилин, доки нижня сторона не зарум’яниться. На готовність перевіряємо зубочисткою.

Поки остуджується пиріг, готуємо швидку бюджетну глазур (помадку). У ємність викладаємо сипучі продукти (цукор, какао-порошок, крохмаль), перемішуємо та вливаємо воду (100 мл) з олією.

Помішуючи віночком, нагріваємо суміш на середньому вогні близько 1 хвилини. Як тільки глазур потемніє і загусне, вона готова. Шоколадна помадка виходить густа та дуже смачна.

Змащуємо пиріг підготовленою глазур’ю та за бажанням посипаємо подрібненими горіхами (у мене волоські горіхи). Охолоджуємо пиріг щонайменше 30 хвилин.

Смачного!!!

Нове

Популярне