Гратен із цвітної капусти — вишукана страва з ніжною текстурою, яка сподобається всій родині. Запечена в ароматному соусі з додаванням двох видів сиру, вона перетворює просту капусту на справжній кулінарний шедевр.
Інгредієнти:
Приготування:
Розігрійте духовку до 175 °С. Розділіть капусту на невеликі суцвіття і варіть у підсоленій воді протягом 5–6 хвилин, потім відкиньте на друшляк і трохи остудіть. Натріть обидва види сиру на дрібній тертці. На сковороді розтопіть 2 столові ложки вершкового масла, додайте борошно та обсмажуйте, помішуючи, 2 хвилини. Постійно помішуючи, влийте гаряче молоко в сковороду і варіть соус до загустіння, приблизно 1–2 хвилини. Зніміть соус з вогню, додайте ⅔ грюйєра, пармезан, сіль, чорний перець і мускатний горіх, добре перемішайте. Налийте третину соусу на дно форми для запікання, рівномірно розподіліть його. Викладіть зверху капусту, залийте залишками соусу. Змішайте грюйєр із панірувальними сухарями. Розтопіть 2 столові ложки масла. Посипте капусту сухарями, полийте вершковим маслом, посоліть і поперчіть. Випікайте гратен 25–30 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…