Любите шашлик, а погода чи час не дозволяють насолодитися улюбленою стравою? Тоді цей рецепт точно для вас.
Чудовий курячий шашлик у духовці. Просто! Смачно! Доступно!
Інгредієнти:
- Курячі стегна – 2 шт
- Баклажан – 0.5 шт
- Імбир – 0.5 чайної ложки
- Часник – 2 зубчики
- Сіль
- Перець
- Приправа для барбекю
- Суміш трав
- Лимонний сік
- Рослинна олія
- Копчена паприка
Приготування:
Курячі стегна очищаємо від кісток та нарізаємо на невеликі шматочки. Баклажан очищаємо від шкірки та також нарізаємо на невеликі шматочки. Все відправляємо в миску, солимо, до смаку додаємо приправу для барбекю і суміш трав. Відправляємо в миску дрібно нарізані імбир, часник, за смаком перчимо і наливаємо трохи олії. Перемішуємо та збризкуємо лимонним соком. Шашлик знову перемішуємо та залишаємо 15 хвилин маринуватися. Насаджуємо м’ясо та баклажани на дерев’яні шампурики (попередньо замочивши у воді, щоб не пригорали). Шашлики викладаємо на решітку, збризкуємо олією і відправляємо в максимально розігріту духовку на 15 хвилин.
Готовий шашлик обпалюємо газовим пальником, посипаємо копченою паприкою та подаємо до столу з улюбленим соусом або кетчупом.