Нове

Смачний домашній хліб у духовці

Домашній хліб у духовці виходить надзвичайно смачним і ароматним, з хрусткою скоринкою і ніжним м’якушем. Простий рецепт з мінімумом інгредієнтів дозволяє легко приготувати свіжий хліб на кожен день.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 г
  • Дріжджі – 1 ч. л
  • Сіль – 1 ч. л
  • Тепла вода – 350 мл

Приготування:

Змішати всі інгредієнти й замісити м’яке тісто. Накрити його рушником або кришкою й залишити за кімнатної температури на 12 годин, або на ніч. Тісто можна використовувати раніше або пізніше, але не пізніше ніж через 24 години. Розігріти духовку до 250°C. Підготувати деко: можна посипати його борошном або застелити пергаментом. Посипати робочу поверхню борошном, викласти тісто й легенько обім’яти, надавши йому бажану форму. Можна зробити надрізи гострим ножем. Викласти тісто на деко. Випікати 40-50 хвилин до золотистої скоринки. Готовий хліб викласти на решітку й, за бажанням, накрити рушником, щоб скоринка не була занадто хрусткою.

Нове

Популярне