Якщо ви шукаєте легкий, швидкий та неймовірно смачний десерт, цей рецепт для вас. Десерт у стакані поєднує у собі ніжний смак рикоти, насичену карамель та хрусткий шоколад. Ця страва стане справжньою окрасою вашого столу і чудово підійде для будь-якого святкового заходу.
Інгредієнти:
- Шоколад – 90 г
- Цукор – 240 г
- Вершкове масло – 100 г
- Сіль – 1 ч. л
- Сир Рикота – 250 г
- Арахіс – 100 г
- Печиво – 200 г
- Вершки жирні – 125 г
Приготування:
В сотейник насипте цукор і поставте на середній вогонь. Не перемішуйте, доки цукор не почне плавитися. Коли цукор розплавиться, обережно помішуйте масу, поки вона не стане однорідною, густою і набуде глибокого янтарного відтінку. Додайте до карамелі вершкове масло кімнатної температури, продовжуючи перемішувати, доки масло повністю не розтане. Зніміть сотейник з вогню, влийте жирні вершки та ретельно перемішайте карамель до однорідності. Масу буде трохи бурлити. Додайте сіль і знову перемішайте. Залиште карамель остигати протягом 15 хвилин. Розтопіть шоколад на водяній бані або в мікрохвильовці. Подрібніть печиво до стану крихти. Обсмажте арахіс на сухій сковороді та подрібніть його. У склянки викладіть інгредієнти в такому порядку: спочатку шар рикоти, потім крихти печива, карамель, подрібнений арахіс, розтоплений шоколад, знову крихти печива, карамель, рикота і завершіть шаром арахісу.