Буває таке, що хочеться чогось смачненьке, але на кухні поратися зовсім не хочеться. Готую мандариновий пиріг до чаю з дешевих продуктів, які завжди є вдома.
Інгредієнти:
- Мандарини – 9 штук
- Яйця курячі – 2 штуки
- Сіль – щіпка
- Цукровий пісок – 100 г
- Соняшникова олія – 150 мілілітрів
- Вода – 160 мілілітрів
- Цедра – 1 мандарина
- Розпушувач – 15 г
- Борошно пшеничне – 220 г
- Цукрова пудра – для прикраси
Приготування:
Мандарини без шкірки ріжемо на дві частини. Формочку 24х24 сантиметрів мажемо олією та застилаємо пергаментом. Бортики посипаємо борошном, а на денце всипаємо цукровий пісок.
Викладаємо половинки мандаринів.
Дольки однієї мандаринки викладаємо в ємність, виливаємо яйця подрібнюємо блендером. Переливаємо через ситце в чисту ємність.
Додаємо цукровий пісок та перемішуємо за допомогою вінчика. Додаємо олії та перемішуємо. Насипаємо солі та перемішуємо. Виливаємо воду, просіюємо борошна, розпушувача та перемішуємо.
Додаємо терту цедру мандаринки та перемішуємо.
Заливаємо тістом мандарини у формі, вирівнюємо та випікаємо 40 хв, при 180 градусах.
Перевертаємо догори дном і прикрашаємо цукровою пудрою.
Смачного!