Мексиканська кухня багата на ситні та смачні страви. Особливе місце в ній займають кукурудзяні коржики тортильї, які використовують для приготування відомих на весь світ страв буріто, кесаділья, анфілада, такос, начос. У тортильї загортають різноманітні начинки з м’яса, риби з додаванням гострого перцю чилі, кінзи, рису, кукурудзи, квасолі та різноманітних соусів.
Інгредієнти:
- 4 тортильї
- 300 г філе курячої грудки
- 1 цибуля (більше середнього)
- 1/2 шт. солодкого перцю
- 4 ст. л. квасолі (у томатному соусі)
- 4 ст. л. кукурудзи (консервована)
- 4 ст. л. кетчупу
- 2 зубчики часнику
- 150 г напівтвердого сиру
- 3 ст. л. рослинної олії
- за смаком мелений перець
- за смаком сіль
Приготування:
1. Філе курячої грудки розрізаємо вздовж навпіл і трохи підрізаємо товсті частини, щоб вийшли досить тонкі пласти. Солимо, перчимо і обсмажуємо в олії з двох сторін по 3-4 хвилини на середньому вогні.
2. У олію після грудки викладаємо пір’я цибулі, соломку перцю і дрібно нарізаний часник, смажимо кілька хвилин, помішуючи. Перець та цибуля повинні залишитися трохи сирими. Солимо.
3. На кукурудзяні коржики тортильї викладаємо нарізане філе грудки (по 1/4 частини) та обсмажені овочі (по 1/4 частини).
4. Додаємо 1 ст. ложку кукурудзи та 1 ст. ложку квасолі у томатному соусі. Квасолю можна брати і без соусу, тоді зверху додаємо невелику кількість кетчупу, щоб буріто вийшло соковитим усередині. Для надання гострого смаку за бажанням додаємо свіжий перець чилі або гострий соус чилі.
5. Сир натираємо і додаємо невелику кількість (по 1/8 частини).
6. Праворуч і ліворуч закриваємо начинку краями коржика і згортаємо в рулетик. Викладаємо буріто швом вниз у форму, змащену олією, і додаємо зверху кетчуп (по 1 ст. л.).
7. На соус додаємо залишки натертого сиру та відправляємо коржики з начинкою в духовку. Попередньо вмикаємо її на 250 градусів. Запікаємо буріто 5-8 хвилин.
8. Як тільки сир розплавиться, а коржики стануть хрусткими (хрускіт ніжний), виймаємо з духовки.
9. Буріто відразу перекладаємо на тарілки і подаємо на стіл. За рахунок овочів, квасолі в томатному соусі та кукурудзи страва виходить дуже соковита. У нього чудовий смак та аромат.
Смачного!!!