Нове

Смачний буріто з куркою, кукурудзою та квасолею

Мексиканська кухня багата на ситні та смачні страви. Особливе місце в ній займають кукурудзяні коржики тортильї, які використовують для приготування відомих на весь світ страв буріто, кесаділья, анфілада, такос, начос. У тортильї загортають різноманітні начинки з м’яса, риби з додаванням гострого перцю чилі, кінзи, рису, кукурудзи, квасолі та різноманітних соусів.

Інгредієнти:

  • 4 тортильї
  • 300 г філе курячої грудки
  • 1 цибуля (більше середнього)
  • 1/2 шт. солодкого перцю
  • 4 ст. л. квасолі (у томатному соусі)
  • 4 ст. л. кукурудзи (консервована)
  • 4 ст. л. кетчупу
  • 2 зубчики часнику
  • 150 г напівтвердого сиру
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

1. Філе курячої грудки розрізаємо вздовж навпіл і трохи підрізаємо товсті частини, щоб вийшли досить тонкі пласти. Солимо, перчимо і обсмажуємо в олії з двох сторін по 3-4 хвилини на середньому вогні.

2. У олію після грудки викладаємо пір’я цибулі, соломку перцю і дрібно нарізаний часник, смажимо кілька хвилин, помішуючи. Перець та цибуля повинні залишитися трохи сирими. Солимо.

3. На кукурудзяні коржики тортильї викладаємо нарізане філе грудки (по 1/4 частини) та обсмажені овочі (по 1/4 частини).

4. Додаємо 1 ст. ложку кукурудзи та 1 ст. ложку квасолі у томатному соусі. Квасолю можна брати і без соусу, тоді зверху додаємо невелику кількість кетчупу, щоб буріто вийшло соковитим усередині. Для надання гострого смаку за бажанням додаємо свіжий перець чилі або гострий соус чилі.

5. Сир натираємо і додаємо невелику кількість (по 1/8 частини).

6. Праворуч і ліворуч закриваємо начинку краями коржика і згортаємо в рулетик. Викладаємо буріто швом вниз у форму, змащену олією, і додаємо зверху кетчуп (по 1 ст. л.).

7. На соус додаємо залишки натертого сиру та відправляємо коржики з начинкою в духовку. Попередньо вмикаємо її на 250 градусів. Запікаємо буріто 5-8 хвилин.

8. Як тільки сир розплавиться, а коржики стануть хрусткими (хрускіт ніжний), виймаємо з духовки.

9. Буріто відразу перекладаємо на тарілки і подаємо на стіл. За рахунок овочів, квасолі в томатному соусі та кукурудзи страва виходить дуже соковита. У нього чудовий смак та аромат.

Смачного!!!

Нове

Популярне