Сьогодні пропоную приготувати страву, поширену у різних кухнях світу – голубці. Цей рецепт дозволить вам швидко і легко приготувати варіант лінивих голубців. Коли часу на їхнє приготування немає, рятує лінивий варіант приготування цієї страви.
Інгредієнти:
- Капуста – 400 г
- Куряче філе – 400 г
- Морква – 1 шт
- Цибуля – 1 шт
- Вівсянка (пластівці) – 100 г
- Яйця – 1 шт якщо велике та 2 шт маленьких
- Сіль, перець, паприка до смаку
Заливка:
- Кетчуп або аджика – 100 г
- Сметана – 100 г
- Вода -100 г
- кріп
Приготування:
Капусту розрізаємо на кілька великих частин, заливаємо окропом на 5 хвилин для того, щоб прибрати гіркоту.
Куряче філе нарізаємо на найдрібніші шматочки. З капусти зливаємо воду і відправляємо в блендер, щоб трохи подрібнити.
Перекладаємо в окрему миску капусту та м’ясо. Морквину тремо на великій тертці і теж відправляємо у фарш. Цибулю ріжемо на дрібні шматочки і теж додаємо до складу фаршу. Наприкінці додаємо вівсяні пластівці та яйця (яйце).
Усю масу ретельно розминаємо рукою, щоб капуста з морквою більше віддали соку. Даємо постояти масі 20 хвилин, щоб набрякли пластівці.
А в цей час поєднуємо інгредієнти для заливання: вода, кетчуп (аджика), сметана та кріп. Все перемішуємо до однорідності.
Беремо повну ложку фаршу та викладаємо на сковорідку. На невеликому вогні обсмажуємо котлетки з двох сторін, але не до повної готовності. Підсмажені котлетки викладаємо на лист, в якому запікатимемо.
Виходить із однієї грудки дуже багато голубців. Зверху на голубці заливаємо заливку, накриваємо фольгою форму і ставимо в духовку на 20-25 хвилин.
Приготовлені голубці зверху посипаємо зеленню та подаємо до столу.
Голубці виходять дуже ароматні, смачні. Їх реально багато з цієї кількості інгредієнтів. Це чудова альтернатива традиційним голубцям за порівняно короткий час приготування. Спробуйте, якщо ви ще так не робили, вам обов’язково сподобається!
Смачного!