Нове

Смачніші за м’ясо: гриби в часниковому соусі

Такі грибочки смачніші за м’ясо! Готова страва відрізняється неповторним смаком та ароматом завдяки поєднанню грибів та часнику. Часниковий соус надає грибам кремової текстури, яка робить їх м’якшими і ніжнішими на смак. Печериці в часниковому соусі можуть бути використані як гарнір або самостійна страва. Вони ідеально підходять для обіду або вечері, а також можуть бути подані на святковий стіл як закуску.

Інгредієнти:

  • Печериці свіжі 500 г
  • Часник свіжий 5 зубчиків
  • Цибуля ріпчаста 1 шт
  • Олія 2 ст.л
  • Масло вершкове 30 г
  • Вино біле столове 60 мл
  • Паприка 1 ч.л
  • Цукор коричневий 1 ч.л
  • Петрушка 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

Для рецепта підійдуть свіжі печериці невеликого розміру

Зубчики часнику роздавлюємо плоскою стороною ножа та дрібно нарізаємо. Цибулину нарізаємо дрібним кубиком.

Розігріваємо на сковороді олію та вершкове масло. Обсмажуємо цибулю до прозорості.

Додаємо цілі печериці і смажимо 5-7 хвилин.

Гриби солимо і перчимо до смаку. Додаємо мелену паприку та вливаємо біле вино. готуємо на середньому вогні періодично помішуючи близько 10 хвилин.

Додаємо часник, цукор та готуємо майже до повного випаровування рідини. Потрібно щоб соус став густим і огортав грибочки.

Додаємо половину дрібно нарізаної зелені петрушки, перемішуємо та вимикаємо вогонь.

Викладаємо гриби на тарілку, посипаємо петрушкою, що залишилася, і подаємо до столу.

Смачного!

Нове

Популярне