Нове

Смачніше за чипси: хрумкі сирні палички всього за 15 хвилин

Сирні палички – це універсальна випічка, яка чудово підійде до перших страв, до чаю або як закуска для великої компанії до пінного напою. Вони виходять дуже хрусткі, з листковою текстурою і яскраво вираженим смаком пряних спецій та сиру.

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 200 г сиру
  • 180 г вершкового масла
  • 80 г жирної 18-25% сметани
  • 1-1.5 ч.л гранульованого часнику
  • 1 яйце для змащування
  • 20 г кунжуту для посипання
  • улюблені спеції та сіль за смаком

Приготування:

Натираємо сир на великій тертці. Додаємо розм’якшене вершкове масло. Туди ж відправляємо сметану, краще брати жирнішу (20-25%).

Злегка перемішуємо і додаємо улюблені спеції – я використовувала суміш чилі перцю з паприкою та в’яленими помідорами за смаком, гранульований часник та сіль. Також добре підходять прованські трави.

Всипаємо борошно і вимішуємо тісто.

Тісто може злегка прилипати до рук – так має бути. Відправляємо тісто охолоджуватись на 30 хвилин.

Розкочуємо тісто в пласт завтовшки приблизно 1 см і нарізаємо на брусочки.

Викладаємо заготовки на пергамент або тефлоновий килимок, змащуємо яйцем і посипаємо кунжутом.

Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин до золотистого кольору.
Палички подавати остиглими, тоді вони стають хрусткими. Їх можна використовувати як перекушування або в доповненні до улюбленого фільму.

Смачного!

Нове

Популярне