Сирні палички – це універсальна випічка, яка чудово підійде до перших страв, до чаю або як закуска для великої компанії до пінного напою. Вони виходять дуже хрусткі, з листковою текстурою і яскраво вираженим смаком пряних спецій та сиру.
Інгредієнти:
- 250 г борошна
- 200 г сиру
- 180 г вершкового масла
- 80 г жирної 18-25% сметани
- 1-1.5 ч.л гранульованого часнику
- 1 яйце для змащування
- 20 г кунжуту для посипання
- улюблені спеції та сіль за смаком
Приготування:
Натираємо сир на великій тертці. Додаємо розм’якшене вершкове масло. Туди ж відправляємо сметану, краще брати жирнішу (20-25%).
Злегка перемішуємо і додаємо улюблені спеції – я використовувала суміш чилі перцю з паприкою та в’яленими помідорами за смаком, гранульований часник та сіль. Також добре підходять прованські трави.
Всипаємо борошно і вимішуємо тісто.
Тісто може злегка прилипати до рук – так має бути. Відправляємо тісто охолоджуватись на 30 хвилин.
Розкочуємо тісто в пласт завтовшки приблизно 1 см і нарізаємо на брусочки.
Викладаємо заготовки на пергамент або тефлоновий килимок, змащуємо яйцем і посипаємо кунжутом.
Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин до золотистого кольору.
Палички подавати остиглими, тоді вони стають хрусткими. Їх можна використовувати як перекушування або в доповненні до улюбленого фільму.
Смачного!