М’ясо, запечене великим шматком – це завжди дуже смачно та святково. Але щоб вийшло гарне, смачне, соковите м’ясо спочатку треба вибрати хороший шматок свинини, на ринку або в супермаркеті. Але мова піде зараз не про це, далі ви дізнаєтеся, що можна приготувати із соковитої, пряної свинини з кісточкою.
Інгредієнти:
- Свинина – 2 кг
- Цибуля – 1 шт.
- Печериці – 200 г
- Часник – 1 головка
- Сухий часник – 1 ч.л.
- Мускатний горіх – 0,5 ч.л.
- Естрагон – 1 ч.л.
- Велика сіль – 1 ч.л.
Приготування:
Шматок м’яса (2 кг свинини) кладемо на папір для випікання. Цибулину нарізаємо півкільцями і викладаємо цибулю на м’ясо.
Печериці розрізаємо на 2 або 4 частини залежно від розміру.
Головку часнику розрізаємо на 2 частини та викладаємо на м’ясо. Додаємо сухий часник, велику сіль, мускатний горіх.
Загортаємо пергамент і щільно загортаємо м’ясо у фольгу і відправляємо в духовку при 160 ° С на 3 – 3,5 години.
Виймаємо та гарячим подаємо до столу.
Смачного!