Цьому рецепту мене міг навчити мій знайомий китайський кухар, але я його не маю, тому я знайшов цей приголомшливий рецепт на просторах інтернету, модернізував під себе і ділюся з вами. Коли я приготував його вперше, дружина була в повному захваті!
На три порції нам знадобляться такі інгредієнти:
Приготування:
Насамперед варто підготувати куряче філе. Якщо воно на кістці, то з кістки м’ясо треба зняти. Далі відрізаємо мале філе та зайвий жир.
Після цього на кожному шматочку з лицьового боку робимо надрізи у вигляді сітки. Так курочка швидше приготується і соус проникне у найвіддаленіші місця.
Посипаємо сіллю та перцем з двох сторін і обвалюємо в борошні. Так при смаженні філе стане красивішого кольору і добре вбиратиме соус.
Після цього відправляємо філе смажитися в розігрітій сковороді на суміші вершкового масла та олії. Я використовую суміш, щоб вершкове масло не горіло за високих температур, але давало красивий золотистий відтінок у продуктів при жарінні. Смажимо приблизно по 7 хвилин із кожного боку.
Коли філе підсмажили, додаємо ще шматочок вершкового масла та злегка обсмажуємо на ньому часник, також додаємо по 2 столові ложки меду та соєвого соусу, 1 столову ложку кетчупу та 1 чайну ложку рисового оцту (можна додати яблучного чи винного) та все перемішати.
Обсмажуємо філе з двох сторін поливаючи соусом, коли соус загуснув, а курочка карамелізувалась і повністю просочилася знімаємо з вогню та посипаємо зеленою цибулею.
Саме час приготувати легкий салат, який ідеально підходить під яскравий і насичений смак філе.
Для салату нам знадобиться:
Для корисної заправки:
Приготування:
Готуємо заправку до салату. У грецький йогурт (2-3 ложки, залежно від того, якої насиченості ви хочете заправку) додаємо 1 чайну ложку гірчиці звичайної, туди ж відправляємо 1 чайну ложку зернистої гірчиці, лимонний сік і 1 зубчик часнику і сіль за смаком.
Шинкуємо капусту, з болгарського перцю, видаляємо кісточки і нарізаємо соломкою, а яблуко тонкими часточками. Засипаємо порізану зелену цибулю, додаємо нашу корисну заправку і перемішуємо салат.
Викладаємо порційно та подаємо до столу.
Виходить дуже смачно, яскраво та красиво! Таку страву можна приготувати як на сімейну, так і на святкову вечерю.
Виходить дуже смачно!
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…
Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…
Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…
Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…
Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…