Цьому рецепту мене міг навчити мій знайомий китайський кухар, але я його не маю, тому я знайшов цей приголомшливий рецепт на просторах інтернету, модернізував під себе і ділюся з вами. Коли я приготував його вперше, дружина була в повному захваті!
На три порції нам знадобляться такі інгредієнти:
- Куряче філе – 3 шт.
- Борошно – 2-3 ст. л
- Вершкове масло – 70 г
- Часник – 5 зубчиків
- Мед – 2 ст. л
- Соєвий соус – 2 ст. л
- Рисовий оцет – 1 ч. л
- Кетчуп – 1 ст. л
- Сіль перець
Приготування:
Насамперед варто підготувати куряче філе. Якщо воно на кістці, то з кістки м’ясо треба зняти. Далі відрізаємо мале філе та зайвий жир.
Після цього на кожному шматочку з лицьового боку робимо надрізи у вигляді сітки. Так курочка швидше приготується і соус проникне у найвіддаленіші місця.
Посипаємо сіллю та перцем з двох сторін і обвалюємо в борошні. Так при смаженні філе стане красивішого кольору і добре вбиратиме соус.
Після цього відправляємо філе смажитися в розігрітій сковороді на суміші вершкового масла та олії. Я використовую суміш, щоб вершкове масло не горіло за високих температур, але давало красивий золотистий відтінок у продуктів при жарінні. Смажимо приблизно по 7 хвилин із кожного боку.
Коли філе підсмажили, додаємо ще шматочок вершкового масла та злегка обсмажуємо на ньому часник, також додаємо по 2 столові ложки меду та соєвого соусу, 1 столову ложку кетчупу та 1 чайну ложку рисового оцту (можна додати яблучного чи винного) та все перемішати.
Обсмажуємо філе з двох сторін поливаючи соусом, коли соус загуснув, а курочка карамелізувалась і повністю просочилася знімаємо з вогню та посипаємо зеленою цибулею.
Саме час приготувати легкий салат, який ідеально підходить під яскравий і насичений смак філе.
Для салату нам знадобиться:
- Капуста білокачанна 200-300 г
- Болгарський перець 1 шт.
- Зелена цибуля 1 шт.
- Яблуко 0,5 шт.
Для корисної заправки:
- Грецький йогурт 2-3 ст. л
- Гірчиця 1 ч. л
- Зерниста гірчиця 1 ч. л
- Лимонний сік 1 ст. л
- Часник 1 зубчик
- Сіль
Приготування:
Готуємо заправку до салату. У грецький йогурт (2-3 ложки, залежно від того, якої насиченості ви хочете заправку) додаємо 1 чайну ложку гірчиці звичайної, туди ж відправляємо 1 чайну ложку зернистої гірчиці, лимонний сік і 1 зубчик часнику і сіль за смаком.
Шинкуємо капусту, з болгарського перцю, видаляємо кісточки і нарізаємо соломкою, а яблуко тонкими часточками. Засипаємо порізану зелену цибулю, додаємо нашу корисну заправку і перемішуємо салат.
Викладаємо порційно та подаємо до столу.
Виходить дуже смачно, яскраво та красиво! Таку страву можна приготувати як на сімейну, так і на святкову вечерю.
Виходить дуже смачно!