Такий ніжний та смачний, що я готую його майже щодня! Для приготування потрібні звичайні інгредієнти і трохи вільного часу. Виходить навіть смачніше, ніж у кондитерських. Ділюсь рецептом.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 3 штуки
- Цукровий пісок – 100 г
- Сіль – щіпка
- Ванільний екстракт – 1 чайна ложка
- Соняшникова олія – 120 мілілітрів
- Йогурт без смаку – 120 г
- Борошно пшеничне – 240 г
- Розпушувач – 2 чайні ложки
- Шоколад, сухофрукти – для начинки
Приготування:
В яйця засипаємо сіль, цукор та додаємо ванільний екстракт. Добре розмішуємо за допомогою міксера до однорідного стану. Поступово заливаємо олією, продовжуємо збивати.
Додаємо йогурт, продовжуємо збивати.
За допомогою сита висипаємо борошно і перемішуємо за допомогою вінчика. Також через сито всипаємо розпушувач і перемішуємо.
Беремо форму 22х12 сантиметрів і змащуємо її вершковим маслом. Виливаємо 2/3 заготовленої маси.
Потім поливаємо розтопленим шоколадом та обсипаємо горішками.
Виливаємо масу, що залишилася, і вирівнюємо. Запікаємо 30-35 хвилин при температурі 175 градусів.
Смачного!