Звичайний пиріг легко зробити по-справжньому святковим завдяки крему та ягідному сиропу. Неймовірно смачний та ніжний пиріг – не рецепт, а знахідка! Готується легко, швидко і без проблем. Ділюсь рецептом.
Інгредієнти:
Тісто
- Борошно – 200 г
- Розпушувач – 2 ч.л
- Яйця – 2 шт (великі)
- Цукор – 140 г
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Цедра лимона – 1/2 шт
- Сіль
- Сметана 15% – 180 г
- Рослинна олія – 100 мл
- Заморожена вишня – 200 г
Сироп
- Заморожена вишня – 150 г
- Цукор – 45 г + 1/2 ч.л ванільний цукор
- Вода – 50 мл
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л
Крем
- Вершкове масло (кімнатної температури) – 50 г
- Цукрова пудра – 2 ст.л
- Сир (кімнатної температури) – 140 г
Приготування:
У чашку всипаємо борошно, розпушувач та змішуємо.
В іншу чашку вбиваємо яйця, всипаємо цукор, ванільний цукор і додаємо цедру лимона. Всипаємо сіль і змішуємо міксером.
Додаємо сметану, олію і змішуємо.
Висипаємо борошняну суміш і змішуємо.
Викладаємо у форму та розрівнюємо. Викладаємо вишню і трохи втискаємо її в тісто. Випікаємо 35 хв при 180 град.
Вишню додаємо цукор, воду, змішуємо та ставимо на вогонь.
У сік вишні (яка пішла в тісто) всипаємо крохмаль, змішуємо та вливаємо в сироп. Проварюємо три хвилини до загусання.
До вершкового масла всипаємо цукрову пудру і змішуємо міксером. Додаємо сир і змішуємо.
Охолоджений пиріг покриваємо кремом і поливаємо сиропом.
Смачного!