Нове

Смачніше ніж торт у будь-якій кондитерській, а готувати легко: вишневий пиріг із кремом та ягідним сиропом

Звичайний пиріг легко зробити по-справжньому святковим завдяки крему та ягідному сиропу. Неймовірно смачний та ніжний пиріг – не рецепт, а знахідка! Готується легко, швидко і без проблем. Ділюсь рецептом.

Інгредієнти:

Тісто

  • Борошно – 200 г
  • Розпушувач – 2 ч.л
  • Яйця – 2 шт (великі)
  • Цукор – 140 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Цедра лимона – 1/2 шт
  • Сіль
  • Сметана 15% – 180 г
  • Рослинна олія – 100 мл
  • Заморожена вишня – 200 г

Сироп

  • Заморожена вишня – 150 г
  • Цукор – 45 г + 1/2 ч.л ванільний цукор
  • Вода – 50 мл
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л

Крем

  • Вершкове масло (кімнатної температури) – 50 г
  • Цукрова пудра – 2 ст.л
  • Сир (кімнатної температури) – 140 г

Приготування:

У чашку всипаємо борошно, розпушувач та змішуємо.

В іншу чашку вбиваємо яйця, всипаємо цукор, ванільний цукор і додаємо цедру лимона. Всипаємо сіль і змішуємо міксером.

Додаємо сметану, олію і змішуємо.

Висипаємо борошняну суміш і змішуємо.

Викладаємо у форму та розрівнюємо. Викладаємо вишню і трохи втискаємо її в тісто. Випікаємо 35 хв при 180 град.

Вишню додаємо цукор, воду, змішуємо та ставимо на вогонь.

У сік вишні (яка пішла в тісто) всипаємо крохмаль, змішуємо та вливаємо в сироп. Проварюємо три хвилини до загусання.

До вершкового масла всипаємо цукрову пудру і змішуємо міксером. Додаємо сир і змішуємо.

Охолоджений пиріг покриваємо кремом і поливаємо сиропом.

Смачного!

Нове

Популярне