Сьогодні я вирішила розповісти вам, як приготувати оду з кращих страв з баклажанів. Така закуска нагадує на смак гриби але, як на мене, вона навіть смачніше!
Інгредієнти та рецепт дуже прості, потрібно тільки знати правильну послідовність. Ви будете здивовані результатом!
Інгредієнти:
- Баклажани 800 г
- Солодкий болгарський перець 2 шт
- Гострий перець
- Часник 5-6 зубчиків
- Олія рослинна 50 мл
- Оцет яблучний 30 мл
- Цукор 1 ст. л.
- Сіль 0,5 ст. л.
- Петрушка або кінза
Приготування:
- Беремо невелику каструлю і додаємо туди цукор, сіль, 20 мл води, рослинну олію і оцет. Все добре перемішуємо, щоб цукор і сіль розчинилися. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
- Часник чистимо і пропускаємо 2 зубчики через прес, інші дрібно ріжемо ножем. Як тільки маринад закипить, відразу додаємо до нього часник.
- Шкірку з баклажанів знімати НЕ ПОТРІБНО, просто нарізаємо їх середніми кубиками. Викладаємо в більшу миску.
- Маринадом з часником поливаємо нарізані баклажани і гарненько перемішуємо. Ми залишаємо настоюватися 20-25 хвилин.
- Тим часом підготуємо інші овочі.
- Перці чистимо від насіння і плодоніжок. Нарізаємо болгарський перець великими шматочками і гострий дрібними (кількох кружечків буде достатньо). Завантажуємо їх в блендер і додаємо зелень, подрібнюємо.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів. Деко застилаємо пергаментним папером і розподіляємо на ньому баклажани. Ставимо в духовку на 30 хвилин.
- Перекладаємо назад в миску баклажани і додаємо туди суміш з перців. Все добре перемішуємо. Можна посолити і додати олії за бажанням.
- Прибираємо в холодильник на 1,5 години. Цього часу вистачить, щоб баклажани повністю просочилися і ви спробуєте смачну і ароматну закуску!
Смачного!
Також читайте: ЗАКУСКА З БАКЛАЖАНІВ ЗА 15 ХВИЛИН! СМАЧНО, ШВИДКО І ПРОСТО!