Нове

Смачні запечені кільця кальмарів

Запечені кільця кальмарів у паніруванні – це чудова альтернатива класичним смаженим морепродуктам. Завдяки хрусткій золотистій скоринці та ніжному кальмару всередині, вони стануть ідеальною закускою для будь-якого столу.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 120 г
  • Сіль – 1 ч. л
  • Мелений чорний перець – 1 ч. л
  • Яйця – 3 шт
  • Панірувальні сухарі панко – 60 г
  • Кукурудзяне борошно – 150 г
  • Приправа для морепродуктів – 1 ч. л
  • Кільця кальмарів – 600-650 г
  • Рослинна олія – 300 мл

Приготування:

Підготуйте три окремі миски для панірування. У першій мисці змішайте просіяне пшеничне борошно, сіль та мелений чорний перець. У другій мисці збийте яйця до однорідної консистенції за допомогою вінчика. У третій мисці поєднайте панірувальні сухарі панко, кукурудзяне борошно та приправу для морепродуктів. Кільця кальмарів добре промийте та висушіть паперовими рушниками, щоб зняти зайву вологу. По одному занурюйте кільця спочатку в пшеничне борошно, ретельно обвалюючи їх з усіх боків. Потім умочіть у збиті яйця та, нарешті, обкачайте в суміші панірувальних сухарів, кукурудзяного борошна і приправ. Розігрійте духовку до 200°C. Візьміть деко або форму для запікання та злегка змастіть її рослинною олією. Викладіть паніровані кільця кальмарів у один шар на форму, щоб вони не торкалися одне одного. Збризніть кільця кальмарів зверху олією для досягнення більш хрусткої скоринки. Найзручніше використовувати розпилювач для рівномірного нанесення олії, але можна скористатися і пензликом. Поставте деко з кальмарами в розігріту духовку та запікайте приблизно 7-10 хвилин. Коли кільця злегка зарум’яняться, обережно переверніть їх і запікайте ще 5-10 хвилин, доки скоринка не стане золотистою та хрусткою.

Нове

Популярне