Сирники з сиру – це ідеально швидкий і поживний сніданок. Сьогодні приготуємо соковиті і смачні сирники без додавання борошна і без панірування! Сирники смажимо на сковороді, але при бажанні їх можна запекти. Особливо смачно подавати їх в гарячому вигляді зі сметаною – просто пальчики оближеш.
Інгредієнти:
- сир – 300 грамів;
- яйце – 1 штука;
- ванільний цукор – 1 чайна ложка;
- сіль – 1/4 чайної ложки;
- цукор (за смаком) – 2 чайні ложки;
- манна крупа – 1 столова ложка;
- крохмаль кукурудзяний – 1 столова ложка;
- рослинна олія – 1 столова ложка;
- сметана для подачі.
Приготування:
- Насправді все дуже просто! Знадобиться хороший і не кислий сир, бажано м’який (але можна і через сито пропустити). Розбиваємо в нього яйце, додаємо ванільний цукор (не обов’язково), сіль і простий цукор, теж за смаком.
- Відразу висипаємо манну крупу і кукурудзяний крохмаль. Усе! На цьому інгредієнти закінчилися.
- Прямо руками мнемо сирну масу, максимально змішуючи інгредієнти, залишаємо на пару хвилин.
- Далі додамо сиру довгасту форму і розділимо на 6 сирників, товщиною близько 1 см. Кожному сирнику надаємо рівну і більш ідеальну форму.
- Смажимо сирники на розігрітій олії з двох сторін на середньому нагріві до рум’яної скоринки.
- І ось! Ідеальні справжні сирники без борошна готові. Ммм … смачно, а зі сметаною … Готуйте і ви, як бачите, немає нічого складного!
Також читайте: ГОТУЄМО СОЛОДКІ ГРІНКИ НА СНІДАНОК ЗА 5 ХВИЛИН