Сьогодні пропоную приготувати надзвичайно ніжні та ароматні слойки з листкового тіста із заварним кремом. Тісто використовуватимемо готове, тому залишиться приготувати тільки крем і сформувати самі слойки.
Інгредієнти:
Приготування:
Готове листкове тісто заздалегідь дістанемо та розморозимо.
Приготуємо заварний крем. Для цього в ковші з товстим дном з’єднаємо яйце, цукор та ванілін, кукурудзяний крохмаль та трохи молока. Добре перемішаємо вінчиком, щоб не було грудочок. Тепер додамо молоко, що залишилося. Ще раз добре перемішаємо вінчиком.
Ставимо ківш на середній вогонь і варимо постійно помішуючи до закипання, як тільки маса закипить варимо ще 30 секунд і знімаємо з вогню. Відразу додаємо вершкове.
Перекладаємо крем у чашу (так він швидше охолоне) і накриваємо плівкою в контакт.
Тісто злегка розкочуємо відразу на пергаменті (у мене два прямокутні пласти по 250 г).
Ділимо його на десять прямокутників. На п’яти прямокутниках робимо малюнок.
Змащуємо краї тіста, для кращого прилягання в інших 5 прямокутників.
Злегка теплий крем перекладаємо в кондитерський мішок і викладаємо його на тісто, щоб краї залишалися вільними (або можна акуратно чайною ложкою).
Формуємо слойки.
Виделкою проходимося по кожному краю, злегка притискаючи тісто.
Змащуємо слойки молоком і присипаємо подрібненим мигдалем.
Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 ° C духовці близько 20-25 хвилин. Точний час випікання залежить від особливостей вашої духовки.
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…