Нове

Смачні слойки на швидку руку з ніжною кремовою начинкою

Сьогодні пропоную приготувати надзвичайно ніжні та ароматні слойки з листкового тіста із заварним кремом. Тісто використовуватимемо готове, тому залишиться приготувати тільки крем і сформувати самі слойки.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто будь-яке 500 г
  • Молоко 250 г
  • Цукор 25 г
  • Яйце 1 шт С1
  • Ванілін щіпка
  • Крохмаль кукурудзяний 20 г
  • Подрібнені горіхи для посипання 2 ст.л
  • Молоко для змащування 2 ст.л

Приготування:

Готове листкове тісто заздалегідь дістанемо та розморозимо.

Приготуємо заварний крем. Для цього в ковші з товстим дном з’єднаємо яйце, цукор та ванілін, кукурудзяний крохмаль та трохи молока. Добре перемішаємо вінчиком, щоб не було грудочок. Тепер додамо молоко, що залишилося. Ще раз добре перемішаємо вінчиком.

Ставимо ківш на середній вогонь і варимо постійно помішуючи до закипання, як тільки маса закипить варимо ще 30 секунд і знімаємо з вогню. Відразу додаємо вершкове.

Перекладаємо крем у чашу (так він швидше охолоне) і накриваємо плівкою в контакт.

Тісто злегка розкочуємо відразу на пергаменті (у мене два прямокутні пласти по 250 г).

Ділимо його на десять прямокутників. На п’яти прямокутниках робимо малюнок.

Змащуємо краї тіста, для кращого прилягання в інших 5 прямокутників.

Злегка теплий крем перекладаємо в кондитерський мішок і викладаємо його на тісто, щоб краї залишалися вільними (або можна акуратно чайною ложкою).

Формуємо слойки.

Виделкою проходимося по кожному краю, злегка притискаючи тісто.

Змащуємо слойки молоком і присипаємо подрібненим мигдалем.

Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 ° C духовці близько 20-25 хвилин. Точний час випікання залежить від особливостей вашої духовки.

Нове

Популярне