Нове

Смачні шаньги

Шаньги – це традиційна страва північної кухні, що поєднує в собі ніжність тіста та насичений смак сиру і м’якого сиру. Вони ідеально підходять для сімейної вечері або як смачна закуска до чаю.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 300 г
  • Сіль – 1/2 ч. л
  • Цукор – 1 ч. л
  • Дріжджі – 1 ч. л
  • Сметана – 2 ст. л
  • Тепла вода – 100-120 мл
  • Рослинна олія – 1 ст. л

Начинка:

  • М’який сир – 300 г
  • Сир твердий – 200 г
  • Яйце – 1 шт (для змащування країв)

Приготування:

Спочатку підготуйте тісто. У глибокій мисці змішайте борошно, сіль, цукор і сухі дріжджі. Додайте сметану та теплу воду, поступово замішуючи тісто. Наприкінці додайте рослинну олію і вимішуйте тісто до однорідної консистенції. Накрийте його рушником і залиште в теплому місці на 1 годину, щоб воно підійшло. Після того як тісто піднялося, розділіть його на рівні частини (приблизно на 6-8 частин, залежно від бажаного розміру шаньг). Кожен шматочок тіста сформуйте в кульку, а потім надайте їй форму пласкої лепешки, злегка притиснувши рукою або дном склянки в центрі. Підготуйте начинку. М’який сир повинен бути м’яким і гладким, якщо потрібно, його можна перетерти через сито. Розподіліть м’який сир на поверхні кожної лепешки, залишаючи трохи місця до країв. Поверх м’якого сиру щедро насипте натертий на великій тертці твердий сир, створюючи своєрідну «шапочку». Краї кожної шаньги змастіть збитим яйцем, щоб вони вийшли золотистими та хрусткими після випікання. Дайте шаньгам постояти ще 15-20 хвилин, доки духовка розігрівається до 220°C. Випікайте шаньги в попередньо розігрітій духовці приблизно 12-15 хвилин, доки вони не стануть золотистими зверху, а сир не розплавиться.

Нове

Популярне