Ніжно! Смачно! Соковито! – Незрівнянні нагетси, які у магазинах не продаються. Рецепт простий і приготувати таку смакоту зможе практично кожен.
Страву особливо зацінять діти та любителі фаст-фуду, тому готуйте з урахуванням того, що всі попросять добавки.
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 450 г
- Сухарі
- Вершки 20% – 100 мл
- Яйце – 1 шт
- Крохмаль – 2-3 ст. ложки
- Рослинна олія
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
- Майонез – 1 ст. ложка
- Сметана – 2 ст. ложки
- Яблуко – 30 г
- Огірок – 30 г
- Кріп – пару гілочок
- Кінза – за смаком
Приготування:
Панірувальні сухарі пробиваємо блендером і висипаємо в тарілку. У чашу блендера відправляємо довільно нарізані шматочки курячої грудки, додаємо вершки, на смак сіль-перець і пробиваємо все в дрібний фарш. З фаршу, що вийшов, формуємо невеликі кульки (якщо фарш прилипає до рук – змочіть руки водою). Кожну кульку обвалюємо в крохмалі, потім обмочуємо у збитому яйці і далі в панірувальних сухарях. Нагетси обсмажуємо у великій кількості рослинної олії до золотистої скоринки. Готові нагетси викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Приготуємо до нагетсів соус. У піалу відправляємо майонез, сметану та перемішуємо.
На дрібній тертці натираємо яблуко, огірок, додаємо трохи солі, перемішуємо. Віджимаємо м’якуш огірка та яблука, щоб позбутися зайвого соку. М’якуш відправляємо в піалу з майонезом і сметаною, додаємо дрібно нарізані кріп, кінзу і все перемішуємо. Апетитні нагетси подаємо до столу з ароматним соусом і насолоджуємось смаком.