Рецепт особливо сподобається поціновувачам італійської кухні і просто всім, хто любить макарони. До макаронів ми приготуємо незрівнянний овочевий соус, який, до речі можна заготувати про запас (він чудово зберігається в морозилці і зберігає свої смакові якості).
Соус відмінно підходить не тільки до макаронів (пасти), але й шикарно поєднується з м’ясом, рибою та іншими овочевими стравами та гарнірами.
Інгредієнти:
- Макарони (відварені)
- Болгарський перець – 2 шт
- Цибуля – 1 шт
- Томати – 2 шт
- Часник – 2 зубчики
- Вершкове масло – 50 г
- Оливкова олія
- Прованські трави – 2 щіпки
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
- Чилі – за смаком
- Копчений сир сулугуні
- Базилік свіжий – кілька листочків
- Бальзамічний оцет – 1 ст. ложка
Приготування:
У каструлю відправляємо вершкове масло та наливаємо трохи оливкової олії. Додаємо нарізаний болгарський перець (очищений від насіння, плівок) та цибулю. Для пікантності додаємо кілька кілець чилі перцю. З помідорів зрізаємо шкірку, довільно нарізаємо і відправляємо в каструлю. Соус за смаком солимо, перчимо, додаємо пару дрібок прованських трав. Для балансу кислотності наливаємо одну столову ложку бальзамічного оцту та перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою і на маленькому вогні тушкуємо соус ще 5-7 хвилин. Соус перекладаємо в чашу блендера, додаємо пару зубчиків часнику та пробиваємо все до однорідної маси.
Відварені макарони розігріваємо в каструлі, додаємо ароматний овочевий соус і все ретельно перемішуємо. Макарони викладаємо на тарілку, зверху посипаємо тертим на дрібній тертці копченим сулугуні і прикрашаємо страву свіжими листочками базиліка.
Яскрава, апетитна італійська страва на вашій кухні готова, подаємо до столу і насолоджуємося недорогими, але дуже смачними ласощами. Смачногоі!